[Žinios trumpai] Prasidėjo košmaras Baltarusijoje: skelbiama, kas nutiko su rusų „mobikais“ - situacija baisi, gali kilti rimti konfliktai  (1)

Į Baltarusiją atsiųsti Rusijos kariai, tarp kurių yra daug mobilizuotųjų, masiškai serga įvairiomis ligomis, praneša Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas. Pasitaiko įvairių ligų protrūkių – bronchito, tonzilito, plaučių uždegimo, astmos paūmėjimo ir virškinamojo trakto infekcijų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-07 [Žinios trumpai] Prasidėjo košmaras Baltarusijoje: skelbiama, kas nutiko su rusų „mobikais“ - situacija baisi, gali kilti rimti konfliktai  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ligų mastai tokie, kad Baltarusijos gydytojai negali su tuo susidoroti“, – pabrėžia Ukrainos žvalgyba – „Įsibrovėliai priversti skubiai siųsti karo ir mobilizuotus gydytojus iš Rusijos į Baltarusiją“.

Žvalgyba pažymi, kad mobilizuotieji buvo išsiųsti į Baltarusiją, kad paruoštų vietas okupantų kariuomenės dislokavimui. Tačiau jie patys priversti gyventi palapinėse be elementarių sanitarinių sąlygų. Ligų protrūkiai gali būti paaiškinti ir kokybiškos mitybos bei medicininės priežiūros stoka.

Be to, su rusų atvykimu yra susijusi ir kita problema: jie su baltarusiais elgiasi niekingai, o tai dažnai sukelia konfliktus.

„Baltarusijos Respublikos karo policija negali sutramdyti neteisėto rusų elgesio“, – sakoma žvalgybos pranešime – „Baltarusijos Respublikos ginkluotųjų pajėgų vyresniųjų pareigūnų memorandumai pagal eilinių kariškių skundus rodo niekinančius rusų pasisakymus ir elgesį baltarusių atžvilgiu, ypač naudojant žeminimą dėl etninių savybių. Atvejų skaičius sparčiai auga, o tai lemia nekontroliuojamą įtampos eskalaciją Baltarusijoje“.

(294)
(7)
(286)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: