Ar įmanoma suimti Putiną per G20: Kinijoje toks manevras būtų laikomas aukščiausiu karinio meno pavyzdžiu  (18)

Rusijos žurnalistė Julija Latynina pasvarstė, ar Putiną galima suimti per G20 viršūnių susitikimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-07 Ar įmanoma suimti Putiną per G20: Kinijoje toks manevras būtų laikomas aukščiausiu karinio meno pavyzdžiu  (18)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

– Noriu jūsų paklausti apie G20. G20 viršūnių susitikimas įvyks lapkričio 15 d. Kaip jūs manote, ar Putinas ten vyks asmeniškai, ar skaitys savo mokymo vadovą apie kovinius uodus, desatanizaciją, denacifikaciją, demilitarizaciją... Apskritai, visas bepročio nesąmones. Ar jis turėtų ten vykti, kaip manote?

– Turiu nedidelę viltį, kad jis ten nuvyks ir bus ten suimtas. Tačiau, deja, šiuolaikinis pasaulis nėra toks organizuotas, ir vargu ar kas nors imsis tokio drąsaus poelgio.

– Kalbant apie drąsą. Stebime, kaip naikinama Ukraina. Žinoma, visi užjaučia ir padeda, bet ginklai ateina labai lėtai. O ukrainiečiai užduoda klausimą: „Kodėl?“ Tai gali būti dėl biurokratijos, jie sako, kad negali to padaryti greitai? Ir ar iš principo įmanoma kaip nors greičiau veikti pasauliui?

– Deja, šiuolaikiniame pasaulyje yra tam tikrų konvencijų, kurių aš asmeniškai nemėgstu. Kažkodėl nėra įprasta suimti net karo nusikaltėlį, kol jis nėra nugalėtas. Nors, mano požiūriu, tai piktinantis ir nesuprantamas susitarimas.

Ir apskritai, beje, skirtingose ​​kultūrose viskas yra priimta skirtingai. Pavyzdžiui, Kinijoje tiesiog yra laikoma nuostabiu kariniu triuku, tarkime, pakviesti priešą vesti seserį ar dukrą, jis ateina į vestuvių puotą, o tada suimamas ar net įvykdoma kažkas rimtesnio. Tačiau Europoje kažkodėl tai nėra priimta. Štai garsiosios „raudonosios vestuvės“, nutikusios George R. R. Martino romane „Kardų audra“ (trečioji maginės fantastikos romanų sagos „Ledo ir ugnies giesmė“ dalis, pagal šią sagą sukurtas serialas „Sostų žaidimas“). Kinijoje tai būtų laikoma aukščiausio karinio meno pavyzdžiu, bet Europoje atvirkščiai, o George R. R. Martino tai pateikiama kaip kažkas neįprasto, kas visiškai neįmanoma. Matyt, dėl to Putino suimti nepavyks.

 

Jaučiu, kad taip yra ir su ginklais. Europai atrodo, kad tiekti tokio kiekio ginklų nėra įprasta net tokio rimto karo sąlygomis.

Be to, yra keletas kitų veiksnių. Vienas iš jų – Putinas jau 15 metų užsiima branduoliniu šantažu. Ir JAV to tikrai bijojo, ypač šio karo pradžioje. Bet tada jie pradėjo tyliai vis labiau kištis. Ir iš tikrųjų, kalbant apie konflikto eskalavimą, jiems sekėsi labai gerai, nes V. Putinas praleido momentą, kai galėjo atsistoti ir pasakyti: „Dabar mesiu branduolinį ginklą“. Na, iš tikrųjų, manau, kad tai yra pagrindinė priežastis, kodėl JAV taip lėtai tiekia ginklus.

Ir tai, žinoma, yra labai apgailėtina, nes jei pažvelgsite iš grynai karinių tikslų, jei duosite tiek pat 155 mm pabūklų, kiek jie davė, plius F16 naikintuvus, ATACMS, šarvuočių ir tankų, tuomet šį karą Ukraina baigs po trijų-keturių mėnesių.

 

Jei visa tai nebus padaryta, jei tiekimas tęsis taip pat, kaip dabar, tai Putinas ištemps visą žiemą, o iki pavasario turės milijoninę armiją. Ir tai vis tiek yra milijonas žmonių, net jei jie yra ginkluoti surūdijusiais puodais, juos tiesiog bus sunku sumalti. Ir su šia kariuomene jis gali vėl pradėti puolimą iš Baltarusijos ar panašiai. Bet kokiu atveju jo akyse sužibės žvaigždutės, jis manys, kad tai antrasis raundas.

Kuo ilgiau tai tęsis, tuo daugiau ginklų amerikiečiams teks duoti. Didžiulis kraujo kiekis, kuris bus išsiliejęs iš Ukrainos pusės, didžiulė sunaikinta infrastruktūra, nužudyti vaikai, didžiulis skaičius pabėgėlių... Ir kyla klausimas: „Kodėl nepateikus šių ginklų dabar?“ Na, matyt, todėl, kad tokia yra Amerikos biurokratinė sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(11)
(30)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: