Melomanams žadamas MP3 įpėdinis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kirmuo 2010-01-26 18:11
Vargu ar šis formatas sustabdys muzikos piratavimą. Tiems, kam reikia informacijos apie muziką, ją gali susirasti ir patys (dainų tekstai, info apie grupę,paveikslėliai ir t.t.). Jau praėjo tie laikai kai muzikantai didžiąją dalį pelno gaudavo iš įrašų. Beabejo visada bus perkančių orginalius cd, vinilus, dvd... Bet jų ne tiek daug, kad leidybinės kompanijos būtų patenkintos. Tegyvuoja muzika !
Seip 2010-01-26 18:34
Labai abejoju, kad sis formatas pakeis MP3. Zmones klauso muzika, klauso dainos zodzius, kam dar tas tekstas? Ne knyga gi, kad skaityt... Mano manymu nevikusi alternativa... O gal tik as nematau to naujo formato potencijala? ...
Strong_Bad 2010-01-26 19:00
Na cia, kaip straipsnio pavadinime sakoma, melomanams. Man tos papildomos informacijos tikrai nereikia, o jei kada ir noriu suzinot placiau, tai yra toks "google" ar "vikipedia", tai galima nesunkiai rast ko nori. Daug svarbiau butu pacio kurinio kokybe nei kazkokie papildomi blizguciai. Uztenka jau, kai "Windows media player" bando ten is interneto vissokias naujienas pateikt ir tt, todel jo ir nenaudoju, kazkodel tas plikas winamp'as man daug malonesnis. Kad nereiktu paskui kovot su tom naujienom, ir idomu kiek papildomos vietos tokie "bonusai" uzimtu? Kitavertus, jei tie blizguciai netrukdys, o bus pateikti kaip atskiras paketas-priedas tame CD, tai kodel ir ne. Nusipirkus megiamos grupes albuma visai malonu gaut visa su tuo susijusia informacija. Bet tikrai del to nereik kazkokio naujo formato kurt, nes viska daug paprasciau galima padaryt. PS. Kas bus uz tuos "update" atsakingas? Jau reiks kazkokia duomenu baze kurt ar puslapi turet, o is kur lesos?
sz520qm 2010-01-26 20:15
Melomanams? TIKRAS melomanas bėgs nuo mp3 kaip velnias nuo kryžiaus. Jie rinksis .ape, .flac ir .wv ir kitus lossless suspaudimo formatus. Aš tą patį rinkčiausi. Plius dar .mpc ir .ogg (vorbis) dėl kokybės lyginant su .mp3, atvirumo ir dėl to, kad nemokami. O šitą 'formatą' matau kaip potencialų spam'ą ar virusų/adware'o konteinerį su "catchy" pavadinimu ir prikrautu nereikalingo šlamšto, bet tik ne rimtą formatą. Deja, dėl marketingo jis daugiau ar mažiau išpopuliarės. Ir kažkas susirinks daug pinigėlių... P. S. ID3 tags anyone? Pilnai užtenka. Jei ne, išleiskit v. 2.5, su galimybe sukišti visus paveiksliukus ir dainų tekstus į metaduomenis. P. P. S. Software'iniai player'iai puikiai išsiverčia ir be naujo formato. Atpažįstama daina, iš interneto parsiunčiama info apie ją iš duombazės. Kas protingiau: ar palikti kelias centralizuotas duombazes, iš kurių gali laisvai info parsisiųsti (kai praktiškai kiekvienas kompiuteris turi priėjimą prie interneto šiais laikais) ar kišti į kiekvieną dainos kopiją paveiksliukus ir tekstus, pridedant prie pačios dainos (dažnai nereikalingo) svorio? Jei servas nulūš, tai ne pasaulio pabaiga - retai kuriam muzikos paveiksliukai bus gyvybiškai svarbi informacija, kurią reikia gauti tą minutę. Be to, yra kešas. Plius, jei metaduomenyse yra naujienos apie dainą, jos virs senienomis, jei tie duomenys nebus atnaujinami (kam reikia interneto). O jei yra internetas, tada ir vėl: kodėl nepalikti visos info serveryje... Labai gražus pasipinigavimo modelis su šaukiančiu pavadinimu, be logikos ir TIKRAI skirtas NE MELOMANAMS. Susinervinau, etikmat... ;/
Sarunas 2010-01-26 20:45
Nulaužtas tas jų formatas bus ir jei tik norės tai puikiai naudosis ir piratai naujuoju formatu Juk nėra nenulaužiamų dalykų
sz520qm 2010-01-26 21:10
Apie ką Tu čia? Koks nulaužimas? Kas kalba apie kokius nors apsaugojimus nuo viešumo? mp3 niekam nereikia nulaužinėti, bet Tu už jo naudojimą visvien sumoki (nebent naudoji GNU Linux ar kitą nemokamą OS).
DJ_LFS 2010-01-27 02:17
MusicDNA pakeis mp3 lygiai taip pat kaip mms pakeite sms
briedis 2010-01-27 08:25
tai kad jau ir dabar galima mp3 failui priskirti begales teksto.... ir paveiksliukas su albumo nuotrauka atsiranda kazkokiu budu. kas turi Vista ar W7 OS tai mato (galbut mato ir platesne auditorija, sito nezinau)... mp3 failu iconos ne standartines, bet kiekviena, ar grupemis jei to paties albumo, paveiksliukus rodo.
Gedasas 2010-01-27 08:43
Kažin kaip vidutiniškai dažnai žmogui prireikia dainos teksto, ar dar kokio paveikslėlio?
Smėlis 2010-01-27 10:10
tai kad ir Mp3 tai gali... turbūt beveik su visais formatais tai galima. gali įdėt tekstą, coverį ir dar belenkiek info. kadangi esu šioks toks pedantas, tai netgi coverius visuomet albumams priskiriu su kokiu Mp3tag.
Separatistas 2010-01-27 10:30
naujas formatas pakeistų mp3 jeigu jis užimtų pvz 50% vietos ir kokyb4 būtų tapati arba geresnė .. manau kad to išpildyti greitai nepavyks Beto vietoj tų dainų tekstų tikrai bus prikimšta visokių reklamų ;D
Resutas 2010-01-27 11:18
Manau teisingai daro. Tiems kam svarbu patogumas tikrai pades.
alkaponas 2010-01-27 14:25
kvepia virusais
cia. 2010-01-28 23:00
koks dar patogumas, kaip tik atvirksciai, nebent butum koks isprotejes del naujienu, bet tada irgi geriau nueitum i muzikos naujienu portala ir suzinotum kas tau rupi, o ne kiekviena daina kuria turi pradeda siusti savo naujienas. Gal sistema ir kitokia nei isivaizduoju, bet jei cia formatas, tai istikro kiekviena daina turetu sau naujienas siustis, taigi geriau neapkraut pc ir interneto, o paprasciausiai pasidomet kas tau idomu portale, kuriame tikiu dar ir patogiau skaitysis viskas.