[Žinios trumpai] Jei Putinas išdrįs keliauti į G20, kas būtų jei jo lėktuvą kas nors tiesiog numuštų velniop?  (2)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas davė įsakymą pulti Ukrainą. Tegul karu jis to ir nevadina, bet faktas lieka faktu - jis pats gali būti laikomas kariniu taikiniu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-09 [Žinios trumpai] Jei Putinas išdrįs keliauti į G20, kas būtų jei jo lėktuvą kas nors tiesiog numuštų velniop?  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas dar nepaskelbė, ar dalyvaus G20 susitikime Indonezijoje - jo atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas teigia, kad sprendimas bus priimtas iki savaitės pabaigos. Putinas greičiausiai niekur nekeliaus, nes bijos, kad už Rusijos ribų nepavyks užtikrinti aukšto saugumo lygio. Be to, kažin, ar tarptautiniame susitikime jis turėtų kur iš gėdos dėti akis.

Bet jei keliautų, ar jo lėktuvą būtų galima tiesiog numušti? Tai padaryti būtų sunku ir neprotinga.

„Tai gali suvienyti Kiniją, Indiją, Pakistaną, Iraną prieš JAV ir sukelti pasipiktinimo bangą visame pasaulyje. Tai gali priversti JAV apgailestauti dėl tokio neapgalvoto žingsnio“, teigia Ukrainos ateities instituto ekspertas, buvęs saugumo darbuotojas Ivanas Stupakas.

Jo nuomone, šiandien pasaulyje niekas nedrįstų atakuoti Rusijos prezidento lėktuvo, nes Putinas yra išrinktas Rusijos lyderis, šalies suverenumo dalis. Rusija savo suverenumą gina branduoliniais ginklais. Be to, tai būtų sunku padaryti ir praktiškai.

„Skrydžio metu paprastai 1-uoju numeriu pažymėtas orlaivis neturėtų likti neapsaugotas, jį lydi nuolat besikeičiantys naikintuvai. Manau, kad į šį lėktuvą nebus bandoma šaudyti, juolab kad JAV to nedarys“, – įsitikinęs Stupakas.

 

Tarptautinių santykių pamatas yra abipusiškumo principas. Putiną iš esmės būtų galima nužudyti ir Rusijoje, tačiau tokie veiksmai sukeltų didžiulį Rusijos atsaką.

Stupakas mano, kad Putino mirtis bus „chaotiška ir netikėta“. „Ji ateis iš ten, kur niekas nesitikės. Labai tikėtinas scenarijus, kas tai primins kaip baigėsi diktatorių gyvenimas Rumunijoje ir Libijoje“, – pridūrė analitikas.

(24)
(1)
(23)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: