Tai bus didžiulė karinė pergalė: Šoigu skelbia įsakymą dėl Rusijos kariuomenės Chersone (Video)  (3)

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu įsakė išvesti Rusijos kariuomenę iš Chersono.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-09 Tai bus didžiulė karinė pergalė: Šoigu skelbia įsakymą dėl Rusijos kariuomenės Chersone (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šoigu sutiko su Sergejaus Surovikino išsakyta nuomone, kad „tikslingiau“ organizuoti RF ginkluotųjų pajėgų pozicijų gynybą palei Dniepro liniją.

Surovikino teigimu, Chersonas ir aplinkinės gyvenvietės negali būti tinkamai aprūpinamos. Dėl šios priežasties Rusijos karinė vadovybė nusprendė išvesti kariuomenę iš dešiniojo Dniepro kranto ir palikti Chersono miestą.

Be to, pasak Surovikino, iš Chersono ir gretimų gyvenviečių buvo išvežta 115 tūkst. piliečių.

Pasak Šoigu, dabar Rusijos kariai telksis kairiajame Dniepro krante, o Surovikinas pakartojo versiją, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos planuoja sugriauti Kachovkos hidroelektrinės užtvanką.

Prieš pareiškimus apie Rusijos kariuomenės traukimąsi buvo pranešta, kad okupantai susprogdino tiltus Chersono srityje, į vakarus nuo Dniepro upės. Apie tai paskelbė Chersono regiono tarybos deputatas Serhijus Khlanas.

Pareigūnas teigė, kad, matyt, rusai taktiškai traukiasi iš kai kurių fronto linijoje esančių kaimų, siekdami sulėtinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą.

 

Buvo susprogdinti Darevskio ir Tyaginskio tiltai, taip pat susprogdintas tiltas per upę ties išvažiavimu iš Snigirevkos Chersono kryptimi. Be to, buvo susprogdintas tiltas Novokairo ir Milovo mieste.

„Okupantai dabar griauna absoliučiai visus tiltus“, – reziumavo pareigūnas.

Jis pabrėžė, kad dar negalima tiksliai teigti, kad rusai palieka užgrobtas gyvenvietes. Tačiau vis tiek, anot jo, daugelyje Chersono srities gyvenviečių Rusijos kariuomenės nebėra.

„Turime pripažinti, kad įsibrovėliai bėga, traukiasi“, – sakė Khlanas ir pridūrė, kad jų pastarojo meto veiklos Nadneprjanskio, Kozatskio (Kachovkos hidroelektrinės prieigose) ir Chersone esmė buvo įvykdyti pagrindinę užduotį – užtikrinti saugų pajėgų atitraukimą.

 

„Galime sakyti, kad Chersono srities deokupacija jau yra aktyvi... ji prasidėjo seniai, bet dabar matome dar vieną galingą mūsų pajėgų pažangą ir gimtojo Chersono regiono išlaisvinimą, kol kas dešiniajame krante“, – pažymėjo Khlanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(3)
(59)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: