[Žinios trumpai] Prieš pat skambųjį Šoigu pareiškimą apie pasitraukimą pranešta apie garsaus išdaviko žūtį Chersone  ()

Pranešama, kad žuvo kolaborantas, Ukrainos išdavikas Kirilas Stremousovas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-09 [Žinios trumpai] Prieš pat skambųjį Šoigu pareiškimą apie pasitraukimą pranešta apie garsaus išdaviko žūtį Chersone  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kirilas Stremousovas, kurį Kremlius paskyrė „Chersono srities administracijos vadovo pavaduotoju“, žuvo automobilio avarijoje lapkričio 9 dieną. Netrukus po to Sergejus Šoigu nurodė rusų pajėgoms palikti Chersono miestą.

Stremousovas buvo artimas Putino režimo veikėjas Ukrainoje, dažnai dalyvavo su Putinu siejamos partijos  „Vieningoji Rusija“ renginiuose. Po Chersono okupacijos jis buvo paskirtas okupacinės administracijos vadovo pavaduotoju ir garsėjo agresyviais arba nesąmoningais pasisakymais.

Stremousovas, kaip pranešama, žuvo automobilio avarijoje - taip teigia Rusijos žiniasklaida. Tačiau Ukrainoje manoma, kad tai galėjo būti Ukrainos arba Rusijos tarnybų darbas. Stremousovas prieštaravo Rusijos pajėgų atsitraukimui iš Chersono miesto, bet atsitraukimą Chersono srityje yra pavadinęs „judėjimu į priekį“.

Kiti okupacinės administracijos nariai Chersoną paliko gerokai anksčiau. Nors Šoigu šį įsakymą oficialiai davė tik šiandien, jau kurį laiką buvo akivaizdu, kad rusai ruošiasi trauktis. Tiesa, Ukraina laikosi atsargios pozicijos - gali būti, kad Rusija blefuoja ir dar organizuos bent jau laikiną gynybą. Be to, net ir į tuščią miestą bus sunku įžengti, jis bus užminuotas. Užminuota ir Kachovkos užtvanka. Anksčiau Ukrainos karo ekspertas, atsargos pulkininkas Olehas Ždanovas yra sakęs, kad rusai greičiau sulygins Chersoną su žeme nei grąžins jį Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(67)
(0)
(67)

Komentarai ()

Susijusios žymos: