Surastas Rusijos majoro išmanusis telefonas: paviešintos įdomios žinutės apie invaziją į Ukrainą  ()

Atrodo, jog žmona žinojo, kad bus karas. Tačiau moteris sureagavo gana ramiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armijos majoras Pavelas Jurjanovas savo šeimai papasakojo apie Rusijos Federacijos planus pulti Ukrainą iš Gomelio srities teritorijos. Pasirengimas plataus masto invazijai prasidėjo jau 2021 m.

Kaip liudija asmeninio majoro susirašinėjimo duomenys, kuriuos analizavo leidinys „Flagstok“, okupantų moralinė ir psichologinė dvasia buvo itin žema net pasirengimo karui stadijoje.

Informacija iš išmaniojo telefono leido nustatyti jo savininką. Žurnalistų teigimu, telefonas priklausė Kyachtos mieste dislokuotos 37-osios atskirosios gvardijos motorizuotųjų šaulių brigados majorui – kuopos vado pavaduotojui mokomajam darbui Pavelui Jurjanovui. Išmaniojo telefono nuotraukų galerijoje buvo net jo paso nuotrauka. Dokumente pažymima, kad majoras gimė Horonkhojaus kaime (Buriatijos Respublika) 1980 m.

Susirašinėjimas su artimaisiais patvirtina, kad puolimui prieš Ukrainą buvo pradėta ruoštis dar 2021 metais. Gruodį majoras parašė šeimai, kad daugiau laisvų dienų neturės. Net Naujųjų metų išvakarėse jam nebuvo leista grįžti namo.

Be to, susirašinėjimas aiškiai parodo, jog užpuolikai buvo prislėgti ir suprato, kad ruošiasi kruvinam karui.

Tikriausiai žmona žinojo apie pasiruošimą invazijai. Okupantas prašė nupirkti raminamųjų, skundėsi darbo krūviu, tačiau moteris reagavo gana ramiai, be jokių klausimų.

Sausio mėnesį jo žmona nupirko P. Jurjanovui kinišką radijo stotį ir karinę striukę. Atrodo, kad logistika buvo gana silpna.

Tačiau pakeliui į Baltarusiją politinis pareigūnas toliau užsiėmė propagandiniu darbu. Visų pirma jis rengė paskaitas apie patriotizmą ir rusų įsibrovėlių „kovą“ su terorizmu.

Sausio pabaigoje Rusijos traukiniai atvyko į Baltarusiją. Akivaizdu, jog vasario 4 dieną okupantas pasakė žmonai, kad tai ne pratybos. Jis neslėpė, kad galbūt daugiau niekada negrįš namo.

 

Majoro telefone taip pat buvo bent 17 pranešimų, kad kai kurie įsibrovėliai negavo žadėtų atlyginimų. Šie kariai buvo įdarbinti prieš juos išsiunčiant į frontą.

Majoro darbinė korespondencija „Telegram“ kanale patvirtina, kad Baltarusijos teritorija buvo suteikta rusams už agresiją prieš Ukrainą. „Telegram“ pokalbyje „Į barikadas“ vasario 6 d. buvo paskelbti derybų lentelės šifrai, kuriuose yra Gomelio srities gyvenviečių pavadinimai: Borščevkos poligonas, Baranovičių poligonas, Rečicos ir Bezuevo gyvenvietės.

Rusai agresijai prieš Ukrainą panaudojo Poleskio valstybinio radiacinio ir ekologinio draustinio teritoriją. Į Dernovičius buvo gabenama ginkluotė ir karinė technika.

Ten suformuota grupuotė dalyvavo karo veiksmuose Žitomyro srityje, užgrobė Černobylio atominę elektrinę, taip pat įsiveržė į šiaurės vakarų Kyjivo priemiesčius.

 

Vasario 23 d., dieną prieš išpuolį, majoras P. Jurjanovas nufotografavo karinės technikos kolonos formavimą iš 62 transporto priemonių: daugiausia buvo „KamAZ“, „Ural“ ir ZIL sunkvežimiai. Kovo 15 dieną kolonoje buvo jau tik 15 automobilių.

Dabar P. Jurjanovas nėra aktyvus socialiniuose tinkluose: paskutinis įrašytas apsilankymas „Vkontakte“ įvyko 2022 m. vasario 17 d. Paskutiniai telefono savininko įrašai yra kovo 17 d. Internete nėra nekrologų apie P. Jurjanovo mirtį, taip pat jokios žiniasklaidos medžiagos šia tema.

P. Jurjanovo pažįstamas socialiniame tinkle žurnalistams pasakojo, kad jis mirė Ukrainoje 2022 metų kovą. Majoras paliko dvi nepilnametes dukteris.

Visas straipsnį iliustruojančias nuotraukas – Rusijos armijos majoro Pavelo Jurjanovo dokumentus ir žinutes – rasite ČIA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(166)
(1)
(165)

Komentarai ()

Susijusios žymos: