Visiškas fiasko! Skelbiama, kas nutiko su Rusijos monstriškos galios branduoline megatorpeda „Poseidon"  (2)

Rusijos Federacijos „pasaulio pabaigos torpedos" bandymas nepavyko. JAV žvalgyba praneša apie galimas technines problemas, kurios neleido atlikti torpedos bandymo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Informaciją apie tai perduoda CNN, remdamasi savo šaltinių  duomenimis.

Pastarosiomis savaitėmis JAV galėjo stebėti pasiruošimo darbus, kurie buvo atlikti bandant naują branduolinės torpedos modelį. Parengiamuosiuose darbuose dalyvavo karo laivai, taip pat povandeninis laivas „Belgorod", specialiai sukurtas paleisti povandeninius dronus, tarp jų ir „Poseidon" torpedas.

Tačiau, laivai paliko bandymų poligoną Arkties vandenyne ir grįžo į savo gimtąjį uostą. Bandymai nebuvo atlikti. Pentagonas mano, kad jų atšaukimo priežastis yra techninės problemos. JAV netiki, jog Rusija ruošėsi įvykdyti branduolinį sprogdinimą, kuris savaime kelia rimtą radiacinio užteršimo grėsmę atsiradus kokiems nors nesklandumams.

 

„Šiuo metu Rusijos Federacijos karinė pramonė gali patirti rimtų sunkumų. Mes patys matome, kad aukštųjų technologijų kariniams komponentams skirtos sankcijos galioja, todėl jos turi tęstis ir toliau", – sakė Vakarų diplomatas. Nesėkmingo branduolinio bandymo faktas byloja ir apie apgailėtiną Rusijos karių, įskaitant dabar esančius Ukrainoje, būklę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(246)
(3)
(243)

Komentarai (2)