[Žinios trumpai] Kaip Putinas sureagavo į Chersono praradimą: „Jis elgsis lygiai taip pat, kai susigrąžinsime Krymą ir Belgorodą“  ()

Rusijos prezidentas bando visiškai atsiriboti nuo Chersone vykstančių įvykių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-12 [Žinios trumpai] Kaip Putinas sureagavo į Chersono praradimą: „Jis elgsis lygiai taip pat, kai susigrąžinsime Krymą ir Belgorodą“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš pusantro mėnesio Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas skelbdamas Chersono aneksiją grasino ginti šį miestą „bet kokiomis turimomis priemonėmis“, taip tarsi užsimindamas apie galimybę panaudoti branduolinį ginklą. Tačiau dabar Ukraina vėl valdo Chersoną, o Putinas tyli. Tai liudija ir naujienų srautas Rusijos Federacijos prezidento svetainėje, kur nėra nė menkiausio Chersono paminėjimo.

Penktadienį Putinas susitiko su Rusijos mokslų akademijos prezidentu Genadijumi Krasnikovu, taip pat telefonu kalbėjosi su Centrinės Afrikos Respublikos prezidentu Faustinu-Archange Touadéra. Prieš tai Rusijos prezidentas pasveikino vidaus reikalų įstaigų darbuotojus su profesine švente, telefonu kalbėjosi su Armėnijos premjeru Nikolu Pašinianu. Jis tarsi apsimeta, kad nieko neįvyko.

Chersonas paminėtas dekrete, kuriuo Kirilas Stremousovas, Chersono srities okupacinės administracijos vadovo pavaduotojas, po mirties buvo apdovanotas Drąsos ordinu.

„Putino nereikia bijoti. Taip jis reaguoja į didžiausią savo armijos ir valdžios katastrofą – gėdą sublimuoja į veiklos imitaciją. Taip elgsis ir po Donecko ir Luhansko išvadavimo. Tai jis padarys ir kai susigrąžinsime Krymą ir Belgorodą“,  savo „Telegram“ kanale rašė Ukrainos liaudies deputatas Aleksejus Gončarenka. Jo nuomone, Putino dienotvarkėje nėra tikro darbo - Putinas tik skambinėja, užsiima mažareikšmiais susitikimais, kad netektų pripažinti tiesios.

(37)
(4)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: