Didysis kriptovaliutų sprogimas: FTX žlugimas toks baisus, kad tyrimo ėmėsi FTB ir Bahamų policija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2022-11-18 15:34
Kripto valiutos yra kieno tinklas? Kripto yra technologija. Technologija nėra nei gera, nei bloga. Konkrečios valiutos, pvz. bitcoin yra gryna piramidė. Kol indėlius nešė, tol MMM mokėjo 50% palūkanas. Nebeliko durnių - sugriuvo iškart. Same shit here. Jei nematai paralelės - nudegsi. Tuo tarpu, gali uždirbti iš to, žinoma. Akcijos kaina su įmones verte turi daug bendro, jei tai nėra hype'o įmonės, kaip Tesla, Apple ar pan., kurios pervertintos kartais, jei ne keliolika kartų. Kaip investuotojas ir ieškai tų akcijų, kurios nėra pervertintos. Krypto tokio dalyko, kaip pervertinta nėra, nes jos vertė yra nulis. Iš esmės technologiškai identišką bitcoin'ą gali paleisti trilijoną kartų ir skirsis tik tuo, kaip pasiskirstys tarp žmonių tas kodas. Nieko daugiau. Kripto technologija gali užsilenkti dingus internetui. Kriptovaliutoms užsilenkti užtenka, kad norinčių išsiimti pinigų būtų daugiau, nei nusipirkti. Tada labai labai greitai vertė taptų 0. Kai pasiektų 0, tai kažkiek tada atšoktų, bet niekada niekas nebepatikėtų, kad čia gera "investicija". Tradicinės valiutos nekristų iki nulio crash'inus internetui. Tik tiek kiek ekonomikos riedėtų žemyn dėl sektorių priklausomų nuo interneto. O labiausiai tiekimo grandines apsunkintų.
Laurynas19 2022-11-18 17:54
Na nėra 0. Juk žmonės mokėjo už elektrą, kad 'išmaininti' tą vieną bitcoiną. Tai jo savivertė yra maždaug žmogaus laikas + elektra + 'geležis' skirta mining'ui. Tai žmogus ir vertina tą bitcoiną mažiausiai tiek. Dar kaip minėjau, nebeįmanoma nusipirti visų Bitcoinų, nes dalis jų prarasta visam laikui, pamiršus slaptažodžius, sugedus pc, praradus hard'us ir tt. ir pan. Dėl to ir kaina vis kyla bitcoino, nesvarbu kas vyksta, žemiau linijos nekrenta. O tie kosminiai laikini pakilimai tai čia tas pats kaip ir su apple bei tesla akcijomis. Jei tu nenori, tai nepirk to Bitcoino. Bet nelygink to su paprasta piramide, lyg aš šiame forume pasakyčiau, turiu 1000 monetų, pirkit dabar po 1EU, nes vėliau brangs.
Darius995 2022-11-18 18:00
"Iki nulio" ir "beveik iki nulio" iš esmės skiriasi. Maža nepasirodytų, momentaliai visi taptų milijardieriais. Bet kokiu atveju, ačiū už diskusiją. Nepavyko Jums parduoti kripto, deja. Einu, nusipirksiu dar. Pirkimas pagerina nuotaiką.
immortallt 2022-11-18 19:40
Ne, elektra, hardware'as ir laikas žmonių yra išlaidos, ne investicija. Kaip ir automobilis yra išlaidos, ne investicija. Darius995, internetas yra tinklas, sudarytas iš vartotojų. Nusipirkęs modemą, netampi tinklo savininku, dalininku, ar kokios nors naudos gavėju. Dingus internetui tau nebereikėtų valgyti, šildytis, rūbų, kuro automobiliui ir t.t.? Gal išlysk iš metalife ir pasižiūrėk BVP struktūrą. Ar sakai žemės ūkiui ar trąšų gamybai labai interneto reikia daugiau nei apsikeisti info?
Darius995 2022-11-18 20:11
Viskas remiasi į internetą daug daugiau, nei įsivaizduojate. Žinoma, pasaulio pabaigos nebūtų, viskas susitvarkytų per keletą ar kelioliką metų, bet ekonomikai būtų didžiausias istorijoje šokas. Taptumėte milijardieriumi.
Šaras 2022-11-18 20:32
Ta tavo logika apie prarastus coinus ir jų išlaikomą vertę - nesuprantama ir nereali. Kad ir kie jų egzistuotų, kad ir kiek jų dingtų, bet jei niekas nebenorės už juos mokėti realių pinigų ar mainyti į realius daiktus, jų vertė bus lygi 0.
PonasJonas 2022-11-19 08:23
Labai geras Bastyon platformos įkūrėjo Danieliaus Sačkovo interviu (rusų k.) apie FTX, kripto valiutas: https://www.youtube.com/watch?v=aofLGRkwRNo Nuo 43min jo interviu
immortallt 2022-11-19 12:01
Dariau, vertė nuo to, kad kažkas kažkur atsitiktinai susirinko ir tiek yra lygi nuliui, jei nieko su tuo negali padaryti. Interneto vertė - kad gali keistis informacija. Bitcoin'o dabar vertė, kad gali plauti pinigus, finansuoti nusikalstamą veiklą ar perkelti nelegalius pinigus pakankamai paprastai ir realiai net jei tave pagaus, eis per skirtingas šalis pinigų srautai ir teisėsauga nelabai ką galės padaryti. Tada ant viršaus dar uždedi hype'ą, ir staiga visi perka. Bet vat bus koks skandalas, kad kokį didelį pedofilijos ir vaikų prekybos tinklą pagaus, kuris dirbo išskirtinai su bitcoin'u, dar kokia įžimybė gerai palinksniuos, kas tada bus su tavo "skaitmeniniu auksu"? Tai nėra nei valiuta, nei turtas, nei turi pamatinę vertę. Tai yra "spekuliacinis turtas", kai visa vertė yra iš tikėjimo, kad vertę turi. Uždirbti gali, bet tik iš žmonių tikėjimo, bet prarasti gali viską, bet kurią akimirką dėl įvykių, kurie gali būti tiesiogiai ar netiesiogiai susiję su tuo spekuliaciniu turtu. Kaip ir Tesla ar Apple akcijas gali pirkti tik tikėdamas, kad hype'as tęsis, bet ne tikėdamas, kad įmonės vertė kada nors pasivys ir aplenks kainą.
Darius995 2022-11-19 21:15
Na, Jūsų įsitikinimai - Jūsų turtas. Nebūtų įdomu, jei visi turėtų vienodus įsitikinimus.
Darius995 2023-11-12 20:58
Gal bus smalsu sužinoti, kad tuo metu, kai raginau pirkti, SOL kainavo 10-12 USD. Dabar kainuoja 58-60 USD.
immortallt 2023-11-13 13:50
Ar gali įvardinti ką konkrečiai turi nusipirkęs SOL ar bitcoin'ą? Ir ką su tuo gali padaryti kitokio, nei su tulpių svogūnėliu.
Darius995 2023-11-13 18:37
Atrodote geras žmogus, tad beveik nemokamai išduosiu paslaptį: perku, kai visi parduoda, parduodu, kai visi perka. Nevalgau nei tulpių, nei bitcoinų, nei dolerių, jei klausimas buvo apie tai. Jei rimčiau, tai be žaidimo kainų svyravimu yra ir daugiau funkcijų, kurios bendrai aptartos ankstesniuose komentaruose, tad nematau prasmės kartoti.