Kodėl vos vieno MiG-31 praradimas - nepaprastai skausmingas nuostolis Rusijos oro pajėgoms  ()

„Šio naikintuvo praradimas yra daug skaudesnis nei Su-30 ar Su-34 ar net Su-35.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-04 Kodėl vos vieno MiG-31 praradimas - nepaprastai skausmingas nuostolis Rusijos oro pajėgoms  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį, gruodžio 2 d., Rusijos Federacijos Primorsko teritorijoje sudužo dar vienas Rusijos naikintuvas-perėmėjas MiG-31.

Tai jau antrasis Rusijos tokio tipo lėktuvo praradimas ne karo zonoje nuo vadinamosios „specialiosios operacijos“ pradžios. Ši naujiena Ukrainai yra daug naudingesnė, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Situaciją feisbuke pakomentavo karo stebėtojas Aleksandras Kovalenko.

Rusija prarado dar vieną raketų „Kinžal“, pastaruosius 10 mėnesių smogusių Ukrainos miestams ir kaimams, nešiotoją. Tačiau tai ne vienintelis pliusas.

„Rusijos aviacija prarado neatsinaujinantį kovinį įrenginį. Šio naikintuvo praradimas yra daug skaudesnis nei Su-30 ar Su-34 ar net Su-35“, – sakė Kovalenko. Jis priminė, kad šiandien Rusijos Federacijoje lėktuvai MiG-31 visiškai negaminami. Jų gamyba sustojo netrukus po Sovietų Sąjungos žlugimo, kai buvo prarastos techninės jų kūrimo linijos.

 

Ekspertas pažymėjo, kad Rusija turi problemų ir dėl MiG-29 paleidimo. Per pastaruosius porą metų rusai nepagamino nė vieno tokio tipo lėktuvo, apsiribodami tik jų remontu ir modernizavimu.

Ne viskas gerai su „neprilygstamu“ MiG-35, kuris iš esmės yra pasenusio MiG-29 modernizavimas. Pirmą kartą visuomenei jis buvo parodytas dar 2007 m., o nuo to laiko rusai sugebėjo pagaminti tik 6 vnt.

„MiG lėktuvų gamyba Rusijoje jau seniai apmirusi, o patys gamintojai tiesiog stengiasi išgyventi, užsidirbti taisant senus modelius“, – sakė Kovalenko.

Jis pridūrė, kad paskutinis MiG-31 praradimas liudija apgailėtiną padėtį Rusijos orlaivių pramonėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(3)
(110)

Komentarai ()

Susijusios žymos: