[Žinios trumpai] JK žvalgyba atskleidė, kodėl Bachmuto paėmimas yra toks svarbus Rusijai  ()

Rusijos pajėgos, nepaisydamos milžiniškų nuostolių, stengiasi užimti Bachmuto miestą Donecko srityje, nors šis miestas nėra strategiškai svarbus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įnirtingos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir užpuolikų kovos Bachmuto pakraštyje turi kone šventą prasmę Rusijai. Putino kariai Donecko srities miestą bando apsupti ne tik kariniu požiūriu. Jungtinės Karalystės žvalgybos teigimu, Bachmuto okupacija, kurią rusai nesėkmingai bando pasiekti 4 mėnesius, Maskvai pirmiausia yra „politinis ir simbolinis tikslas“.

„Miesto užėmimas turėtų ribotą operatyvinę vertę, nors potencialiai leistų Rusijai kelti grėsmę didesnėms Kramatorsko ir Sloviansko teritorijoms. Tačiau ši kampanija yra neproporcingai brangi, palyginti su šiais galimais pasiekimais“, – teigia ekspertai.

 

Pranešama, kad Rusijos pajėgos ir toliau didžiąją dalį savo karinių pastangų sutelkia į 15 kilometrų įtvirtintą fronto liniją aplink Bachmuto miestą. Ten atvyko didelis rusų karių pastiprinimas, tačiau rusų sėkmė čia - ribota. Stiprus ukrainiečių pasipriešinimas ir pelkėtos vietos stabdo rusų pastangas.

(33)
(1)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: