Dar vienas skandalas: Rusijos teismas liepė kareiviui mokėti pinigus Ukrainos kariuomenei  ()

Pagal Rusijos įstatymus buvęs karys priverstas mokėti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Murmansko gyventojas, anksčiau tarnavęs SSRS kariuomenėje Ukrainos teritorijoje, kreipėsi į teismą, prašydamas sustabdyti bylą, pagal kurią jis turi sumokėti baudą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Tačiau gavo neigiamą atsakymą.

Žlugus SSRS, vyras nusprendė iki pensijos tarnauti nepriklausomos Ukrainos kariuomenėje. 2000-ųjų pradžioje jam buvo liepta kompensuoti 674 242 rublių žalą, kurią Ukrainos kariuomenė patyrė dėl jo leidimo vogti naftos produktus iš karinio dalinio Vinicos srityje. Vyras šią sumą moka dalimis iki šiol, bet nenori mokėti.

Murmansko teismas patvirtino sprendimą kompensuoti žalą Ukrainos kariniam daliniui, remdamasis Konvencija dėl „Teisinės pagalbos ir teisinių santykių civilinėse, šeimos ir baudžiamosiose bylose“, kurią 1997 metais Minske priėmė NVS šalys.

Murmansko gyventojas su advokate Jana Kotlovskaja ne tik nebenorėjo mokėti Ukrainai, bet ir reikalavo grąžinti jam jau sumokėtus 175 tūkst. rublių, motyvuodamas tuo, kad jis finansuoja Ukrainos ginkluotąsias pajėgas šio karo metu. Vyras teigė, kad baiminasi, kad bus apkaltintas Ukrainos finansavimu, kai pats yra Rusijos pilietis.

 

Pasak advokatės Kotlovskajos, teismas nuvylė vyrą, primindamas Minsko konvenciją. Rusijos Federacijoje nėra oficialių įstatymų, pagal kuriuos Ukrainos ginkluotosios pajėgos būtų laikomos teroristine organizacija, todėl stabdyti mokėjimų nėra pagrindo.

„Tai yra, teoriškai Murmansko gyventojas finansuoja Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, bet, kaip jis buvo patikintas teisme, jo veiksmuose nėra nusikaltimo sudėties, nes įstatymai jam liepia tai daryti“, – apibendrino Kotlovskaja.

(88)
(2)
(86)

Komentarai ()

Susijusios žymos: