Slaptas Putino planas, kaip laimėti karą: suplanuota Bideno mirtis ir smūgis Europai  (5)

Kam Putinui reikalingas užsitęsęs karas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karo ekspertas Aleksandras Kovalenko savo „Telegram“ kanale svarsto, kam Putinui reikalingas užsitęsęs karas.

Kam Putinui reikalingas užsitęsęs karas? Sutikite, pats faktas, kad Rusijoje pradėta kalbėti apie užsitęsusio karo poreikį, jau yra disonansas. O kaip trys dienos? Na, arba „per savaitę užgrobsime visą Ukrainą“? Ar „tris savaites“... „Mėnesį“?

Disonansą didina tai, kad Rusijos vadovybė puikiai supranta, kad kuo ilgiau tęsiasi karas, tuo labiau jie demilitarizuojasi, išeikvoja atsargas ir sumažina savo karinį potencialą. Apie tai iškalbingai kalba kovos zonoje esantys tankai T-62 ir haubicos D-1.

Tuomet kodėl? Atsakymas paprastas – Kremlius iki paskutinio tiki, kad kada nors geopolitinė, ekonominė, socialinė ar kokia kita situacija pasaulyje taip pasikeis, kad jiems bus lengviau nugalėti Ukrainą.

Prisimenate, kaip jie tikėjosi, kad Europa pavargs nuo karo Ukrainoje ir nustos padėti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms? Tada jie tikėjosi, kad Elžbietos II mirtis turės įtakos Londono pagalbai Kyjivui. Ir tada – Boriso Johnsono pasitraukimas iš ministro pirmininko posto.

 

Buvo tikimasi, kad Joe Bidenas užsikrės koronavirusu ir mirs. Respublikonai perims Senatą ir Kongresą. Europa sušals be rusiškų dujų ir nustos padėti Ukrainai... Ir taip toliau, taip toliau, taip toliau.

Kremliaus viltys siejasi tik su šia liguista fantazija. Ir, kad ir kaip keistai tai skambėtų, jie pasiruošę užtęsti karą, sumaldami jame dešimtis ir šimtus tūkstančių savo piliečių, taip pat išnaudoti ginklų likučius, pagaliau demilitarizuodami savo kariuomenę, tikėdamiesi, kad jų liguistos fantazijos išsipildys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(111)
(10)
(101)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: