Lietuvą regi kaip elektromobilių eksperimentinę aikštelę  (28)

Ispanijoje apsilankęs ir su elektra varomų automobilių technologijomis susipažinęs ūkio ministras Dainius Kreivys ėmė regėti vizijas, kad Lietuva galėtų tapti šios pažangios pramonės šakos eksperimentine aikštele.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Lietuva turi neblogai išplėtotą transporto infrastruktūrą, todėl galėtume tapti eksperimentine aikštele, kur diegiami moderniausi, švariosiomis technologijomis grįsti transporto sprendimai. Elektra varomų automobilių technologijos Europoje įgauna pagreitį. Neabejoju, kad mūsų verslininkai ir mokslininkai gali reikšmingai dalyvauti šiame procese, ypač kuriant automobilių energijos įkrovimo infrastruktūrą ir atliekant tyrimus šioje srityje“, – sakė ūkio ministras.

Pasak ūkio ministro, aukštos pridėtinės vertės švariosios technologijos (angl. cleantech) – tai viena iš prioritetinių Lietuvos ūkio sričių, į kurią taip pat kaip ir į biotechnologijų, šviesos, lazerių ir informacinių technologijų sritis artimiausiu laikotarpiu bus skatinamos ir pritraukiamos investicijos.

Ūkio ministerija praneša, kad ministras vasario 8–9 d. lankėsi San Sebastiane (Ispanijoje), kur vyko neformali Europos Sąjungos (ES) konkurencingumo taryba, skirta elektra varomų automobilių klausimui.

Šį pusmetį ES Taryboje pirmininkaujanti Ispanija ypatingą dėmesį skiria tvarios pramonės politikos iniciatyvoms ir konkurencingos ekoinovatyvios ekonomikos plėtrai. Todėl vienas svarbiausių Ispanijos pirmininkavimo ES prioritetų – ekologiškų ir elektra varomų automobilių gamyba ir jų naudojimo propagavimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (28)