[Žinios trumpai] Zalužnas: atleidau 10 generolų, dar vienas nusišovė  ()

„Aš privalau įsiklausyti į nuomonę tų, kurie kovos lauke.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas prisipažino, kad nuo viso masto karo pradžios atleido dešimt generolų. Dar vienas nusišovė.

Kaip interviu „The Economist“ pažymėjo vyriausiasis vadas, postų neteko generolai, dėl kurių kompetencijos kilo abejonių.

„Pasitikiu savo generolais. Nuo karo pradžios atleidau dešimt žmonių, nes jie nebuvo tam pasiruošę. Dar vienas nusišovė. Tikiu Syrskiu (generolas Aleksandras Syrskis, Ukrainos sausumos pajėgų vadas – UNIAN). Jei jis man sako, kad jam reikia antros brigados, tai jam tikrai reikia antros brigados. Žinoma, aš nelaikau savęs čia protingiausiu. Aš privalau įsiklausyti į nuomonę tų, kurie kovos lauke“, - teigė Zalužnas.

Jis pridūrė, kad jam sektinas pavyzdys yra velionis, Ukrainos sausumos pajėgų vadas 2009–2014 metais, Genadijus Vorobjovas. Zalužnas pabrėžė, kad „jis buvo labai gerbiamas žmogus armijoje“.

 

„Tai žmogus, pasiekęs sėkmės. Tai žmogus, kuriam buvo sunku, nes jis padėjo visiems. Pažinojo visus kariuomenėje, jų žmonas, vaikus, sūnėnus ir panašiai. Jam buvo sunku, bet jis sutiko nešti tą sunkią naštą ir nešė. Štai toks pavyzdys“, – pasakojo Zalužnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(310)
(5)
(305)

Komentarai ()

Susijusios žymos: