[Žinios trumpai] Donecko centre galingi sprogimai, dūžta stiklai – vietiniai skelbia, ką slapta padarė Rusija (Video)  ()

Okupacinės pajėgos per vieną dieną du kartus apšaudė Donecko centrą – miesto gyventojai jau seniai suprato, kad juos apšaudo ne Ukrainos ginkluotosios pajėgos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 18 d., okupantai du kartus apšaudė Donecką. Pirmiausia dienos metu jie apšaudė Donbaso arenos apylinkes. O vėlai vakare apšaudė netoli Iljičiaus prospekto, praneša „Ukraine 365“.

Internete pasirodė du vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuoti puolimai. Viename iš jų vietos gyventojas aiškiai nurodė, kad apšaudoma ne iš Kyjivo kontroliuojamos teritorijos, o iš paties Donecko – iš Kalinino gatvės.

Dienos metu Donecko gyventojai teigė, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos apšaudė miesto centrą. Sudužo visi „Donbass Arena“ stadiono stiklai. Jie taip pat teigė, kad buvo apšaudytas Olimpijos stadionas, Kraštotyros muziejus ir keli pastatai Naberežnaja gatvėje bei Miros prospekte.

Vakare teroristas Pušilinas pareiškė, kad ligoninė Nr. 6 taip pat buvo apšaudyta, tačiau aukų nebuvo.

 

 

Pastaruoju metu okupantai suintensyvino Donecko apšaudymą, siekdami įbauginti civilius gyventojus ir priversti juos dar labiau nekęsti Ukrainos vyriausybės.

Tačiau dauguma Donecko gyventojų puikiai žino, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos neapšaudo miestų, o tai jau yra Rusijos kariuomenės vizitinė kortelė. Tuo pat metu patys žmonės nieko negali padaryti: jie paprasčiausiai neturi kam skųstis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(3)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: