Atėjo metas rimtam pokalbiui: skelbiama, kodėl Bidenas pakvietė Zelenskį - bus sprendžiamas itin jautrus klausimas  ()

JAV prezidentas Joe Bidenas šią savaitę pakvietė Ukrainos kolegą į Vašingtoną, nes karas Ukrainoje pasiekė naują etapą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Johnas Kirby, Baltųjų rūmų atstovas nacionalinio saugumo klausimais, pareiškė tai per CNN, informuoja „Radio Svoboda".

„Prezidentas tikrai tiki, kad artėjant žiemai, įžengus į naują šio karo, V. Putino agresijos etapą, yra tinkamas metas dviems lyderiams susėsti akis į akį ir pasikalbėti", – sakė jis.

Tikimasi, jog derybose pagrindinis dėmesys bus skiriamas JAV karinės ir ekonominės pagalbos tęsimui, išlaikant sankcijas Rusijai.

Tačiau J. Kirby sakė, kad jie taip pat aptars, kaip gali baigtis karas – opi tema, dėl kurios Vakarų lyderiai nesutaria.

„Neabejoju, jie aptars prezidento V. Zelenskio „teisingos taikos" koncepciją ir kaip ji atrodo, kokios jos sudedamosios dalys ir kaip mes padėsime Ukrainai tai pasiekti", – sakė jis.

Anot Baltųjų rūmų nacionalinio saugumo atstovo, V. Zelenskis žinojo apie riziką, kurią prisiėmė išvykdamas iš Ukrainos, o JAV stengiasi užtikrinti, kad kelionė būtų saugi.

„Dirbame su juo ir jo darbuotojais, siekdami užtikrinti, kad galėtume saugiai leistis į šią kelionę tiek per Jungtines Valstijas, tiek grįžti atgal", – pridūrė J. Kirby.

 

Gruodžio 19 dieną Amerikos karo studijų institutas (ISW) paskelbė ženklų, kad Rusija artimiausiais mėnesiais gali ruoštis naujam didelio masto puolimui prieš Ukrainą, tačiau paragino nepervertinti Rusijos galimybių.

Ukrainos valdžia taip pat paskelbė apie naujo puolimo galimybę artimiausiais mėnesiais, visų pirma Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas interviu dienraščiui „The Economist" sakė, kad Rusijos kariai gali vėl bandyti atakuoti Kyjivą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()