[Žinios trumpai] J. Bidenas skelbia, kad gali įvykti NATO skilimas - perspėjama apie pavojingą ginklą Ukrainai  (1)

Kyjivas gaus viską, ko reikia, kad apsigintų ir pasiektų pergalę mūšio lauke, bet Ukrainos karių aprūpinimas galingesniais ginklais gali suskaldyti Aljansą, mano JAV prezidentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ir NATO negali duoti Ukrainai „visko, ką gali duoti“ ginklų atžvilgiu, nes tai gali sukelti Aljanso skilimą. Be to, gynybinis blokas baiminasi, kad didesnio nuotolio ginklų tiekimas gali sukelti Trečiąjį pasaulinį karą. Tai pareiškė JAV prezidentas Joe Bidenas.

Žurnalistas spaudos konferencijoje sakė, kad JAV anksčiau atsisakė perduoti Ukrainai priešlėktuvinių raketų sistemas „Patriot“, nes baiminosi eskalacijos su Rusija, tačiau dabar jos vis tiek buvo įtrauktos į naują Vašingtono pagalbos paketą. Šiame kontekste tapo įdomu, ar Kyjivas gaus galingesnių ginklų, ypač ilgesnio nuotolio ATACMS raketų.

„Dabar jūs sakote, kodėl mes tiesiog neduodame Ukrainai visko, ką galime duoti. Yra priežasčių. Pirma, yra visas Aljansas, ir svarbu, kad jis liktų Ukrainai, ir idėja, kad mes duosime Ukrainai dalykus, kurie iš esmės skiriasi nuo to, kas ten jau keliauja, gali suskaldyti NATO, Europos Sąjungą ir pasaulį“, – atsakė Bidenas.

Tuo pačiu JAV prezidentas patikino, kad Ukrainos sąjungininkai Vakaruose ketina duoti tai, ko jai reikia, „kad ji galėtų apsiginti ir sėkmingai veikti mūšio lauke“.

Antra priežastis, kodėl Ukrainos partneriai negali suteikti galingesnių ginklų, yra baimė, kad tokiu būdu jie tiesiogiai įsitrauks į karą prieš Rusiją. Taip prasidėtų Trečiasis pasaulinis karas.

 

„Aš praleidau kelis šimtus valandų akis į akį su mūsų Europos sąjungininkais ir valstybių vadovais. Įrodžiau, kodėl jiems naudinga toliau remti Ukrainą. Jie tai puikiai supranta. Bet jie nesiruošia kariauti su Rusija ir nenori Trečiojo pasaulinio karo. Ir aš manau, kad viso to galima išvengti užtikrinant, kad Ukraina sugebės sėkmingai kovoti mūšio lauke“, – pridūrė Bidenas.

(39)
(10)
(29)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: