[Žinios trumpai] „Z kanalai“: Ukraina Rusijoje nušlavė pastatą su karo pilotais  ()

Rusijos Federacijos gynybos ministerija skelbia, kad Engelso bazę nuo ukrainiečių paleisto drono apgynė oro gynybos sistemos, bet dėl jų darbo vis tiek žuvo trys oro bazės techniniai darbuotojai. Ne tokia oficiali versija – raketa kliudė droną, jis pakeitė kursą, atakuodamas pastatą, kuriame buvo pilotai ir budintys pareigūnai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naktį iš gruodžio 25-osios į 26-ąją Rusijos Engelso karo aviacijos bazėje nuaidėjo sprogimai. Rusijos pareigūnai paskelbė, kad buvo numuštas ukrainiečių dronas, bet trys žmonės aviacijos bazėje vis tiek žuvo, keturi buvo sužeisti. Apie tai praneša „RIA-Novosti“. Gruodžio 26-ąją Rusijos Federacijoje minima oro gynybos diena.

Teigiama, kad dronas buvo numuštas dar artėdamas prie Engelso karinio aerodromo. Nukritus skeveldroms, trys techninio personalo kariai buvo mirtinai sužeisti, bet, kaip teigia Rusijos pareigūnai, lėktuvai nenukentėjo. Bombonešiai-raketnešiai iš Engelso bazės reguliariai kyla atakuoti Ukrainos energetinės infrastruktūros.

„Telegram“ kanalas „Baza“ teigia, kad sėkmingai numušus droną, kilo gaisras, kuris apėmė 120 kvadratinių metrų. Ten atvyko ugniagesiai. Kaip rašo kitas Rusijos „Telegram“ kanalas „WarGonzo“, droną perėmė oro gynybos sistemos. Tačiau raketa pakeitė drono trajektoriją ir dėl to jis atakavo vieną iš pastatų, kur dažniausiai būna budintys pareigūnai ir lakūnai, teigia propagandistas. Lėktuvai, žinoma, yra svarbus taikinys, bet Ukraina yra suinteresuota ir Rusijos kovinio personalo mažinimu, todėl gali būti, kad šių pastatų naikinimas irgi yra vienas iš tikslų.

(125)
(1)
(124)

Komentarai ()

Susijusios žymos: