[Žinios trumpai] Skelbiama sensacija: „Ukrainos naikintuvai ruošiasi smūgiams Rusijoje“  ()

Netrukus Ukrainos karinė aviacija pradės veikti prieš karinius objektus Rusijoje, įsitikinęs Romanas Svitanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakartotiniai dronų smūgiai Rusijos Engelso aerodrome parodė, kad Rusijos Federacija turi prastą oro gynybą. Netrukus galima tikėtis pilotuojamos Ukrainos aviacijos kovinių operacijų Rusijos teritorijoje. Tai „Chodorkovski LIVE“ eteryje pasakojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos karininkas, lakūnas ir karo ekspertas Romanas Svitanas.

Jis pažymėjo, kad, pirminiais duomenimis, Engelso aerodromą užpuolė 5 tonas sveriantis sovietinis dronas „Striž“. Jis net 600 km skrido per Rusiją, nebuvo pastebėtas ir sėkmingai atliko savo kovinę misiją. O tai reiškia, kad ir įprasta karo aviacija galės dirbti virš Rusijos teritorijos.

„Netolimoje ateityje mūsų naikintuvai taip pat galės skraidyti virš Rusijos teritorijos. Jokių problemų. Jei „Striž“ praskrenda, praskris ir „MiG-29“, ir „Su-27“. Artimiausiu metu išgirsime apie mūsų pilotų darbą Rusijos Federacijos teritorijoje dideliu koviniu spinduliu, kuris yra apie 700 km“, – sakė Svitanas.

 

Jis yra įsitikinęs, kad ataka prieš aerodromą sužlugdė dar vieną masinę Rusijos ginkluotųjų pajėgų ataką prieš Ukrainą, kuri tikriausiai buvo suplanuota gruodžio 27 d. Tai rodo Rusijos „Kalibr“ raketų nešėjų veikla Juodojoje jūroje - po sprogimų Engelso aerodrome jie pradėjo grįžti į savo dislokavimo vietas.

(335)
(9)
(326)

Komentarai ()

Susijusios žymos: