[Žinios trumpai] Luhansko fronte laukiama sprogimo: prie Kreminos galingi įvykiai - kaskadinis Rusijos gynybos žlugimas  ()

Pagrindinis proveržis įvyks pakankamai greitai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarosiomis dienomis Rusijos kariuomenės padėtis Svatovo-Kreminosa fronte, Luhansko srityje, smarkiai pablogėjo. Buvo sudarytos sąlygos naujam fronto proveržiui. Apie tai savo tinklaraštyje „Telegram“ rašo karo stebėtojas Aleksandras Kovalenko.

„Kremina tai ne tik vartai į Rubižnę ir reali pagalba prasiveržimui į aglomeraciją. Tai, kartu su Svatovo spaudimu, yra kaskadinis ROK (Rusijos okupacinės kariuomenės - red.) gynybos žlugimas. Ingredientai pagrindinio patiekalo pagaminimui jau paruošti“, – sakė ekspertas.

Jis patikslino, kad proveržiui „trūksta kelių veiksnių“. Kovalenko nepasakė, kokie jie. Gali būti, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos laukia orų pagerėjimo, nes purvas ir įmirkęs juodas gruntas neleidžia Ukrainos šarvuočiams greitai pajudėti į priekį.

 

Kovalenko leido suprasti, kad pagrindinis proveržis įvyks pakankamai greitai.

Anksčiau jis patikslino, kad ruože Svatovas-Kremina Rusijos vadovybė pristabdė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimąsi, mesdama į frontą patrankų mėsą. Tai tęsėsi pastaruosius kelis mėnesius, šis veiksnys labai susilpnino Rusijos kariuomenę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(107)
(1)
(106)

Komentarai ()

Susijusios žymos: