[Žinios trumpai] Surovikinas neatsižvelgė į vieną svarbią Ukrainos kariuomenės savybę: gali būti didelis pralaimėjimas  ()

Surovikinas sąmoningai pasitraukė iš Chersono, kad Putino armija galėtų atlaikyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimus žiemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad Ukrainos gynėjai nepradėtų greitos kontratakos, kaip buvo Charkivo srityje, generolas Surovikinas davė įsakymą Rusijos pajėgoms palikti dešinįjį Chersono srities krantą. Tuo pačiu metu mobilizuotųjų sąskaita jis bandė sustiprinti gynybos liniją kairiajame Dnipro krante.

Gruodžio 26 d. „Financial Times“ žurnalistai paskelbė straipsnį, kuriame teigiama, kad nepaisant visų rusų gynybinių priemonių, Ukrainos ginkluotosios pajėgos šią žiemą gali pasiekti persilaužimą.

Pagrindinis Surovikino tikslas – neleisti Ukrainos gynėjams perkirsti „sausumos koridoriaus“ tarp Krymo ir Rusijos Federacijos per Donbasą. Bet Vakarų karo ekspertai neabejoja, kad 2022–2023 metų žiemą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyks pasiekti proveržį.

 

Pagrindinis Ukrainos gynėjų koziris – kovinė dvasia, daug stipresnė už okupacinės armijos psichologinę būseną. Tuo pat metu karo ekspertai teigia, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms vis dar trūksta ginklų sėkmingam kontrpuolimui.

Tačiau britų generolas Benas Barry sakė, kad visa Rusijos karinė technika mūšio lauke yra bevertė, jei Rusijos gynybos ministerijos vadovybė turi „neadekvačius“ vadus.

(80)
(0)
(80)

Komentarai ()

Susijusios žymos: