[Žinios trumpai] Skelbiama apie planą pasikėsinti į Putiną  (1)

Lavrovo teigimu, Pentagonas yra pasirengęs fiziškai pašalinti Rusijos valstybės vadovą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus vadovui Putinui gresia likvidavimas, kurio planą parengė JAV Gynybos departamento pareigūnai. Tai interviu Kremliaus naujienų agentūrai TASS pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

Pasak jo, amerikiečių pareigūnai planuoja kariniu smūgiu Rusijai nukirsti galvą, fiziškai eliminuodami Putiną.

„Vašingtonas nuėjo toliau nei kiti: ten kai kurie neįvardinti Pentagono pareigūnai iš tikrųjų grasino Kremliui suduoti „galvą kertantį smūgį“. Iš tikrųjų kalbame apie Rusijos valstybės vadovo fizinio pašalinimo grėsmę. Jei kas nors iš tikrųjų turi tokių idėjų, tas žmogus turėtų labai gerai pagalvoti apie galimas tokių planų pasekmes“, – sakė Lavrovas. Žiniasklaida pažymėjo, kad jis neįvardijo Amerikos pareigūnų pavardžių.

Tikėtina, kad Rusijos ministras turėjo omenyje informaciją, apie kurią rugsėjį rašė „Newsweek“. Žurnalistai gavo informacijos, kad reaguodamas į hipotetinį branduolinio ginklo panaudojimą Ukrainoje, Pentagonas svarsto variantą „nužudyti Putiną Kremliaus širdyje“.

 

Rusijos analitikas ir tinklaraštininkas Anatolijus Nesmianas, komentuodamas Lavrovo pareiškimą, pažymėjo, kad paskelbta informacija paaiškina Vladimiro Putino viešosios veiklos nutrūkimą. Rusijos prezidentas dalyvauja tik renginiuose, kuriuose yra labai mažai dalyvių. Anot Nesmiano, bunkeriuose savo politinės karjeros pabaigoje slapstėsi ir ankstesni karo nusikaltėliai bei teroristai. Tačiau dauguma jų galiausiai mirė.

(74)
(4)
(70)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: