„Tai nesuveiks“: JAV perkalbėjo Ukrainą dėl pavojingos kontratakos – grėstų karinė katastrofa  ()

Žurnalistai teigė, kad ekspertai atliko Ukrainos kariuomenės puolimo modeliavimą, naudodami programinę įrangą, analizuojančią galimas puolimo operacijos perspektyvas. Amerikos kariuomenės teigimu, Ukrainos pajėgos gali būti apsuptos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkritį išlaisvinus Chersoną, Ukrainos karinė vadovybė taip pat planavo atlikti kontrpuolimą Zaporožės regione ir pasiekti Azovo jūros pakrantę. Tai leistų užblokuoti Rusijos ginkluotųjų pajėgų sausumos koridorių į Krymą. Tačiau Amerikos kariuomenė perkalbėjo Ukrainos kolegas nuo tokios operacijos. Tai pranešė „The Washington Post“, remdamasis aukšto rango šaltiniais JAV gynybos ministerijoje.

Amerikiečių ir britų ekspertai atliko galimo ginkluotųjų pajėgų puolimo Zaporožės regione kompiuterinį modeliavimą. Specialistai tuos pačius duomenis įdiegė skirtingoje programinėje įrangoje. Tokio modeliavimo rezultatai parodė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos praras puolamąją galią, kol pasieks Azovo jūros pakrantę.

„Ukrainos kariuomenė paprašė mūsų patarimo. O mūsų patarimas buvo toks: vaikinai, jūs atsikandote daugiau, nei galite sukramtyti. Tai nesuveiks“, – sakė JAV gynybos ministerijos pareigūnas.

 

Visų pirma pranešama, kad kontrpuolimo planą pietiniame fronte aptarė JAV patarėjai nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas ir Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas.

WP šaltiniai pažymi, kad jei ginkluotosios pajėgos pabandytų atlikti kontrpuolimą Zaporožės regione, jas greičiausiai apsuptų Rusijos kariai iš Krymo ir Rusijos pasienio regionų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(7)
(40)

Komentarai ()