Tai, ką padarė Surovikinas stipriai supykdė Gerasimovą ir Šoigu  ()

Kas pasikeitė okupacinėje armijoje po Surovikino paskyrimo? Budanovas pateikė savo vertinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio pradžioje Rusijos gynybos ministerijoje įvyko nemažai personalo pasikeitimų. Tuo metu diktatorius Putinas oficialiai paskyrė Sergejų Surovikiną okupacinių pajėgų Ukrainoje vadu.

Apie tai pasakojo Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kirilas Budanovas.

Anot jo, Surovikinui pavyko supaprastinti karių vadovavimą ir kontrolę, nes jis atsitraukė nuo praktikos suskaidyti ištisus karinius vienetus į mažesnius vienetus ir juos grupuoti. Į jam pavaldžias pajėgas jis taip pat įtraukė savo žmones, o tai sukėlė tam tikrą Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko Gerasimovo ir Rusijos gynybos ministro Šoigu nepasitenkinimą.

„Ir trečia, jis labai artimai susidraugavo su Prigožinu, kuris vadovavo vagneriečiams, aprūpino vagneriečius sunkiąja ginkluote, šarvuočiais ir net koviniais lėktuvais“, – sakė Kirilas Budanovas.

Budanovo teigimu, nors visi šie pokyčiai padėjo rusams iš dalies stabilizuoti situaciją, apie jų puolimo sėkmę negalima kalbėti. Šiandien yra vietovių, kuriose įsibrovėliai bando vykdyti kontratakas, tačiau apskritai jie ginasi.

 

Taigi, jei pavasarį ir vasarą įsibrovėliai bandė judėti į priekį, dabar vienintelė vieta, kur jie apskritai bando žengti į priekį, yra Bachmuto miesto regionas. Niekur kitur.

Be to, nepaisant Surovikino padarytų pakeitimų, Rusijos kariuomenės požiūris visiškai nepasikeitė.

„Abu jie kovojo, bandė kovoti, tiesiog masėmis stūmė žmones į mirtį, todėl tokia praktika tęsis ir ateityje. Ar tai duos kokių nors puikių rezultatų? Vienbalsiai ne. Jau ne 1930-ieji ar 1940-ieji. Taip niekas kitas pasaulyje nekariauja“, – pabrėžė Kirilas Budanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(0)
(61)

Komentarai ()

Susijusios žymos: