Artėja vienas didžiausių Rusijos pralaimėjimų: situacija apgailėtina, viskas pakibę ant plauko  ()

Artėja trečiasis strateginis Rusijos Federacijos pralaimėjimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

RF ginkluotųjų pajėgų padėtis Kreminos rajone yra apgailėtina. Sprendžiant iš naujausių žinių, miestą netrukus išvaduos Ukrainos kariuomenė. Ir tai bus trečias pagal dydį RF ginkluotųjų pajėgų pralaimėjimas šiame kare.

Tai pasakė karo ekspertas Jurijus Fiodorovas interviu „Mes galime paaiškinti“.

Jis neatmeta, kad jau labai greitai Kremina vėl pateks į Ukrainos kontrolę. Tai bus strateginis Rusijos Federacijos pralaimėjimas.

„Trikampyje Svatovas-Kremina-Rubižnė-Severodoneckas-Lysyčanskas Kremina vaidina strateginį vaidmenį. Netoli Kreminos yra strateginis maršrutas iš Svatovo link Severodonecko, kuriuo vykdomas Rusijos kariuomenės aprūpinimas. Jei Kremina bus paimta, o tai yra reali perspektyva, atsiras dar realesnė perspektyva apsupti Rusijos karius šiaurėje, Rubižnės-Severodonecko-Lysyčansko aglomeracijoje. Tai atvers galimybę Ukrainos ginkluotąsias pajėgas perkelti link Starobi̇̀lsko, didžiausio transporto mazgo (regione – red.). Starobi̇̀lskas atlieka vieną iš pagrindinių vaidmenų, aprūpinant visą Rusijos grupuotę Donbase“, – aiškino Fiodorovas.

Jo žodžiais, Kreminos praradimas yra klaidingos Rusijos generolų taktikos rezultatas, kai, sutelkę savo pastangas į beprasmę ir bergždžią Bachmuto užėmimo operaciją, jie susilpnino Kreminos grupuotę.

 

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas čia strategiškai pranoko Rusijos generalinį štabą“, – pabrėžė karo ekspertas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Rusijos „administracija“ jau pabėgo iš Kreminos. Ir yra informacijos apie dalies karių išvedimą. Gali būti, kad frontas ten greitai subyrės ir įsibrovėliai bėgs.

Apskritai, pasak Fiodorovo, Rusijos kariuomenė šiame kare patyrė du didelius pralaimėjimus: chaotišką bėgimą iš Charkivo srities ir pasitraukimą iš dešiniojo kranto Chersono srityje. Labai tikėtina, kad Kremina taps trečiąja didele RF ginkluotųjų pajėgų nesėkme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(218)
(3)
(214)

Komentarai ()

Susijusios žymos: