„Ukraina dar nemirė, jei taip švenčiama“ – Naujųjų metų išvakarėse Maskvos centre pagal Serdiučkos dainą šoko rusai (Video)  (2)

Protestai ir antikarinės nuotaikos Rusijoje įgauna pagreitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atrodo, kad parama karui Rusijoje nėra tokia didžiulė, kaip Kremlius tikisi. Rusai Naujuosius metus Maskvoje pasitiko skambant Verkos Serdiučkos dainoms, o ne Putino „patriotų“ Gazmanovo ir Kirkorovo.

Yra ženklų, kad protestai ir antikarinės nuotaikos Rusijoje įgauna pagreitį. Naujųjų metų išvakarėse valdžia uždarė Raudonąją aikštę, matyt, bijodama Kremliaus šturmo. Tą pačią dieną Rusijos Federacijos sostinėje buvo gausu daugybės saugumo pareigūnų, kurie mušė ir grūdo į policijos automobilius švenčiančius žmones, bandančius patekti į Kremlių.

 

Kai kurie rusai protestavo prieš Kremliaus politiką, linksmai šokdami pagal ukrainiečių atlikėjo Danilko – Verkos Serdiučkos dainas. Vaizdo įraše parodyta, kaip Rusijos sostinės centre Rusijos Federacijos piliečiai šoka pagal dainą „Hulianočka“. Ypač energingai dainuojama eilutė, kurioje kalbama apie Ukrainos himną: „Ukraina dar nemirė, jei mes taip švenčiame“.

Verka Serdiučka (dainininkas Andrejus Danilko) po 2022 metų vasario aštriai ir kategoriškai pasmerkė Rusijos agresiją, pareiškęs visišką paramą Ukrainai. Andrejus nutraukė visus ryšius su Maskva, dėl ko Kremliaus propaganda jį pavadino Rusijos priešu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(120)
(1)
(119)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: