Kinija gauna daugiau Saudo Arabijos naftos nei JAV

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2010-02-22 21:45
Gera valdzia kinai turi..
HiTech 2010-02-22 23:21
Bet tai Kinijoje 3x daugiau gyventoju nei JAV.
immortallt 2010-02-22 23:43
Kiesza, kas yra gera ? Turiu bendrakursiu is honkongo ir singapuro, tai dziaugias kad jie ne is tikrosios kinijos, nes ten ne taip gerai gyventi ypac kalbant apie laisves. Ten politika is pagrindu yra tabu ir tokios temos kaip tobula santvarka yra grieztas tabu. Kiekvienas net apsilankes tokioje temoje gali buti suimtas. Kaip tau tai ? Tai kaina kuria jie islaiko valdzia. Kitas dalykas, budami pakankamai ramus del valdzios nesivaiko populizmo, todel jie gali vystyti ekonomika sitaip bei turint omeny, nevarzomi jokiu sutarciu, turedami viena didziausiu rinku ir pigiausiu darbo jegu jie kaip ir monopolininkai. O del naftos turejom nebloga diskusija unike... JAV su Kinija del to gali greitai susipykti...
pinkiss 2010-02-23 00:48
tai tu man gali dirbt uz 50ct po 12 valandu per diena ir gyvensi kaip jie. O rimtai snekant tai kas cia keista jei azijas salys tur didziausia populiacija automatiskai ir kura reik daugiau.
Separatistas 2010-02-23 10:05
amžinai augti juk negali.. manua netolimoje ateityje sustos augimas, galbūt net ištiks kokia demografinė krizė ar kažkas panašaus.
Tir4elis 2010-02-23 12:04
Gal galima daugiau minčių iš tos diskusijos?
lightfire 2010-02-23 12:15
Ne tik iš Saudo Arabijos, greitai bus ir iš Irako - kinai baigia pasivyti amerikiečius bei rusus Irako naftos telkinių kontrolėje (ne už ačiū, žinoma). Štai tau ir "karas dėl naftos"
Edgaras 2010-02-23 12:53
Istiks ne tik demografine, bet ir ekonomine, o prie viso sito bus rankas prikisus JAV. Kodel? A todel, kad JAV turi skolu ir toliau jose klimsta, perka prekes is Kinijos savo baksais, kurie realiai beverciai. O jeigu JAV bankrutuotu Kinijai nepyragai.
Arns 2010-02-23 12:58
Tikrai ne, paprasčiausiai JAV privalėtu kai kurias savo žemes perleisti Kinijai Pasaulio praktikoje taip yra buvę, kai per daug prasiskolinusios valstybės, savo skolas sumokėdavo savo teritorija
Jobke 2010-02-23 13:34
Amerika "uzsalde" savo naftos telkinius. Pasilaikys kol naftos kaina brangs, o tada uzsidirbs nesuskaiciuojama suma. Todel jokio bankroto JAV nebus. Arnai, cia nebe caro laikai, kad pardavinetu teritorijas. Pavyzdziui, kad ir tokia Aliaska, kuria pati carine Rusija ir pardave.
Arns 2010-02-23 13:38
pamatytsim, bet logiškai mastant, tai visiškai bevertis dalykas, nes kam reikės tos naftos? Jau dabar jos poreikis stabilizuojasi, o greitu laiku pradės mažėti. Pradeda vėl atsirasti elektromobiliai, plastikas perdirbamas ar net gaminami pakaitalai, bet naftos... Skolos yra ir labai didelės, jeigu labai Kinai norėtu, galėtu kad ir rytoj pareikalauti viską grąžinti, tad JAV būtu įspausta į kampą. Tačiau pasaulyje ne viena JAV, tad ją sužlugdant nukentėtu visos šalys ir ta Teritorija ar pastatai, Kinijai taptu daugiau nuostolis nei pelnas.
kiesza 2010-02-23 14:55
Na su zmogum ten gal nesiskaitoma bet manau ankstyvoje pradzioje taip buvo ir JAV kur zmones dirbo uz centus, bet nereikia uzmirsti kad ir kainos kinijoje stipriai zemesnes.. Kinijoje valdzia gera tik turtingiems (ju naudai )
Edgaras 2010-02-23 15:46
O kas privers JAV atiduoti zemes? Smarkiai klysti jeigu galvoji, kad JTO ar pati Kinija ar kokia NGO organizacija prispaus JAV perleisti savo zemes )) Jokie tarptautiniai istatymai JAV negalioja ir negalios. Example: JAV manipuliavo JTO chartija. Joje rasom kad visu valstybiu suverinintetas yra lygus ir kad niekas neturi teises kistis i valstybes vidaus reikalus. Taciau galima intervencija tik jeigu yra pazeidziamos zmogaus teises valstybeje. Jau dabar pripazinta yra kad tai irako invazija buvo tarptautiniu istatymu pazeidimas. JAV turi buti ivestos sankcijos, bet niekas nieko nedaro ir nedarys. Vietnamo karas neisimtis. JAV naudojo slaptus cheminius ginklus, kurie naikino dziungles, ryziu plantacijas ir t.t. Tai dar vienas pazeidimas tarptautiniu santykiu. Cheminiai ginklai uzdrausti! Vietnamas jau galybe metu bando gauti pinigu uz siuos nusikaltimus, bet niekas nieko nedaro. Nesvarbu, kad Vietname iki siu dienu vis dar gimsta vaikai su negalia, kai kurios teritorijos yra nezmoniskai uzterstos ir ten neimanoma nei gyventi nei pletoti zemdirbystes. Black Water. JAV naudoja siuos samdinius Irake ir Afganistane. Sie samdiniai nepkalsuta jokiems isatymams. Yra uzregistruota galybe pazeidimu susijusiu su siais samdiniais. Anksciau net youtube filmuku buvo kaip black water vyrukai saudo irakiecius. Ir black water yra atsakingi uz keliu miestu isnykima Irake ir Afganistane. Vel gi tarptautinio istatymo pazeidimai. O ka gi daro visas kitas pasaulis? Rusija pareme invazija i Iraka uz tai, kad JAV nesikis i tai kas vyksta cecenijoje(juk zinai apie zmoniu teisiu pazeidimus ar ne?). O kur visi branduoliniu ginklu bandymai tarptautiniuose vandenyse... JAV turi monopolija pasaulyje ir niekas jai pasipriesinti negali, nors niekas ir nenori, atrodo. ) Ir siaip jeigu nori suzinoti kaip JAV "ownina/ownino" tarptautinius istatymus, pasidomek Neo-Conservatizmu. Peace \o/
SG 2010-02-23 16:15
Na jei jau kitaicus prispaus demografinė krizė, tai visada turės, kaip naudingai pamažint populiaciją. Galės pradėt kokį kruviną karą dėl Taivano ar Tibeto.
enternald 2010-02-23 16:30
Kalbi apie šaltojo karo metu atliktus bandymus, kuriuos panašiai atliko Kinija SSRS, Prancūzija, Didžioji Britanija ir dabar nori Š. (Š ne tik dėl geografinės padėties) Korėja. Puiku.