Ukraina ruošia kai ką itin galingo: bus dar stipriau nei Charkive ir Chersone  ()

Didesnis nei Charkivo ir Chersono regionuose: Ukrainos ginkluotosios pajėgos šią žiemą ruošia kontrpuolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina renka karius kitam dideliam atsakomajam puolimui šią žiemą Melitopolio kryptimi.

„Jie turi išlaikyti įgytą pagreitį: pirmiausia rugsėjį išlaisvinus Charkivo sritį, o paskui lapkritį – deokupavus Chersoną“, – sakė Atlanto tarybos analitikas Peteris Dickinsonas.

Interviu „Euronews“ analitikas pabrėžė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos tyčia nevykdo aktyvių karo veiksmų, siekdamos išsaugoti sviedinius plataus masto kontrpuolimui.

Naujasis kontrpuolimas taip pat turėtų parodyti Vakarams, kur eina jų finansavimas ir karinė įranga. JAV armijos pulkininkas Liamas Collinsas taip pat mano, kad puolimas turėtų būti vykdomas žiemą, kol vis dar yra šalnų ir nėra purvo.

„Visi prisimena potvynį ankstyvosiose Rusijos invazijos stadijose. Tokiomis sąlygomis labai sunku vykdyti puolimą ir perkelti kariuomenę“, – sakė pulkininkas.

Dėl geros logistikos, lyderio savybių ir tvirtumo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms daug lengviau susidoroti su minusine temperatūra.

 

Dickinsonas įsitikinęs, kad Kyjivas pasirinks Azovo pakrantę kaip naują kontrpuolimo kryptį.

„Tikriausiai į Berdjansko sritį, galbūt į Melitopolį, kad izoliuotų Rusijos pajėgas, siunčiamas iš Krymo, nuo papildymo“, – sakė analitikas.

Išpuolis prieš Melitopolio regioną bus daug didesnis nei Chersono puolimas 2022 metų rudenį. Tokių nemalonių staigmenų Kyjivas ne kartą pateikė Rusijos Federacijai.

Kiti analitikai prognozuoja kontrpuolimą Rytuose, nes Ukrainos pietuose okupantai sukaupė daug karinės technikos ir darbo jėgos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(1)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: