Erdoganas V. Putinui pasiūlė netikėtą sprendimą dėl Ukrainos: Kremlius be žodžių  ()

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoğanas ragina Putiną vienašališkai paskelbti paliaubas Ukrainoje, į pasiūlymą Kremlius dar turi atsakyti. Tačiau Putinas kalba apie kalėdines paliaubas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoğanas surengė pokalbį su Vladimiru Putinu ir paragino Rusijos prezidentą paskelbti vienašališkas paliaubas Ukrainoje ir išspręsti nesutarimus teisiškai. Tai pranešė „Bloomberg“, remdamasi Turkijos prezidento kanceliarija.

„Taikos ir derybų raginimai turi būti paremti vienašališkomis paliaubomis ir teisingo sprendimo vizija“, – sakė Erdoğanas. Oficialus Kremlius į pasiūlymą kol kas nereagavo. „Bloomberg“ žurnalistai pastebi, kad Turkija, būdama NATO nare, ilgą laiką bandė tapti tarpininke taikos derybose tarp Maskvos ir Kyjivo.

 

Turkijos prezidentas Rusijos vadovui taip pat priminė teigiamus derybų dėl grūdų koridoriaus, belaisvių mainų ir apsaugos zonos aplink Zaporižės atominę elektrinę rezultatus.

Žurnalistai primena, kad anksčiau Turkijos prezidentas planavo iš eilės tą pačią dieną, sausio 4 d., surengti pokalbius su Kyjivu ir Maskva.

(27)
(1)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: