Ar tikrai rusai turi rezervą tik 2-3 masinėms Ukrainos atakoms – kiek raketų sugeba pagaminti per mėnesį? (Infografikas)  ()

Arba kodėl Kremliui tapo svarbu laiku gauti naujas „skraidančių mopedų“ partijas iš Irano.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas savo „Twitter“ paskyroje paskelbė infografiką su atnaujintais duomenimis apie likusio Kremliaus raketų arsenalo įvertinimą 2022 m. sausio 3 d.

Šis infografikas įdomus ir svarbus, nes leidžia suprasti, kokiais skaičiais remiasi GUR SM, kai kalbama apie Rusijai likusį tolimojo nuotolio balistinių raketų skaičių 2–3 masinėms atakoms, su sąlyga, kad vienoje salvėje bus panaudota 70–80 raketų.

Jei pridėtume duomenis apie likusias „Kalibr“ raketas ir likusias Ch-101, Ch-555 ir Ch-55SM raketas, iš viso būtų 177 ilgojo nuotolio sparnuotosios raketos. Tik daugiausiai 3 salvės po 60 ilgojo nuotolio sparnuotųjų raketų. Bet jei atsižvelgsime į likusias 52 sparnuotąsias 9M728 ir 9M729 tipo raketas, skirtas „Iskander“ kompleksui, paaiškės, kad  okupantai iš tikrųjų turi rezervą 4 masinėms ilgo nuotolio raketų atakoms.

 

Iš Ukrainos gynybos ministerijos infografiko matyti, kad per visapusišką Rusijos Federacijos invaziją į Ukrainą karinis-pramoninis kompleksas pagamino vidutiniškai 29 raketas Ch-101, 15 raketų „Kalibr“ ir iki 5 komplekso „Iskander“ balistinių ir sparnuotųjų raketų per mėnesį. Iš ko galime kelti tokią hipotezę – net jei tolimojo nuotolio raketų atsargos tikrai baigsis, per 2-3 mėnesius jie galės sukaupti naujas atsargas 2-3 masiniams raketų smūgiams.

Gynybos ministerijos infografikas taip pat patvirtina anksčiau skelbtus duomenis, kad, deja, rusai turi pakankamai dideles raketų atsargas, skirtas šaudyti taktiniame gylyje, kuriomis gali apšaudyti miestus fronto zonose. Pavyzdžiui, raketų S-300 atsargos išnaudotos tik 17 proc., arba iki 6 670.

 

2022 metų sausio 3 d., Gynybos ministerijos skaičiavimais, rusams liko tik 90 „skraidančių mopedų“. Jei įvertinimas teisingas, paaiškėja, kad orkai turi „Shahed“ atsargų tik dviems masiniams smūgiams, jei kiekvienoje iš bangų naudojami 40–45 dronai, arba 6 smūgiams, jei kiekvienoje naudojama 10–15 UAV. Kartu tai paaiškina, kodėl Kremliui tapo toks svarbus savalaikis „šahedų“ pargabenimas iš Irano.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()