Patyręs Ukrainos kariškis skelbia, kas būtų, jei Ukraina prarastų Bachmutą ir Soledarą (Video)  ()

„Tai gali būti asmeninis karas ir asmeninis Jevgenijaus Prigožino pasiekimas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patyręs Ukrainos kariškis, pokalbyje su Marku Feiginu, paaiškino, kad rusams užimti Soledarą ir Bachmutą yra ne karinė, o politinė užduotis. Nė vienas iš dviejų miestų neturi ypatingos strateginės reikšmės, tačiau jų užėmimas gali būti „parduotas“ Rusijos piliečiams kaip didžiulė sėkmė ir reikšminga pergalė.

Yra dar viena priežastis, kodėl Rusija yra pasirengusi nepagrįstai dideliems nuostoliams kovoje dėl Bachmuto ir Soledaro, tai asmeninės Prigožino ambicijos, kuris tokiu būdu bando visiems parodyti, ko verti jo samdiniai.

Berezoveco nuomonę apie tai, kodėl Putinui taip svarbu užimti Soledarą ir Bachmutą bet kokia kaina, galima rasti vaizdo įraše „YouTube“ kanale.

„Kam jiems reikalingas Soledaras, kam jiems reikalingas Bachmutas tokia didele kaina?“ – savo svečio paklausė Markas Feiginas.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kapitonas apie tai turi savo nuomonę: „Tiesą sakant, praktiškai nėra prasmės imti Bachmutą ir Soledarą. Tai gali būti asmeninis karas ir asmeninis Jevgenijaus Prigožino pasiekimas, kuris nori dar kartą įrodyti: Rusijos kariuomenė negalėjo, bet jis ir jo samdiniai galėjo“.

 

Berezovecas kalbėjo ir apie tai, kaip pasikeitė pradiniai Rusijos Federacijos tikslai Donbase: „Iš tiesų, dabar jie pakeitė kryptį: jei anksčiau pagrindinis jų operacijos tikslas buvo „Bachmutas“, tai šiandien atrodo, kad jie pakeitė šios operacijos tikslą“.

Jis pabrėžė, kad priešas gali paimti Bachmutą, tačiau užduotį apsunkina pati teritorija, kurioje gausu pelkių ir miško plantacijų. Tai ir galėjo būti priežastis, kodėl Rusijos Federacijos karinė vadovybė užpuolikų taikinį Rytų fronte pakeitė iš Bachmuto į Soledarą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: