Neįtikėtina: Rusijoje oficialiai skelbiama apie kariuomenės ir „Wagner“ konfliktą – tai gali būti didelis smūgis Putinui  ()

Rusijos propaganda, teisindamasi pralaimėjimu fronte Ukrainoje, ėmė atvirai kalbėti apie gynybos ministerijos ir „Wagner“ konfliktą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas, matyt, sparčiai praranda valdžią dėl karo prieš Ukrainą. Jis nebesugeba efektyviai atlikti arbitro vaidmens, stabdydamas kariaujančias elitines grupes.

Tiesa apie tai buvo atskleista propagandinės Rusijos radijo stoties „Komsomolskaja pravda“ eteryje. Tai išsakė propagandistas Ruslanas Ostaško, praneša Dialog.UA.

Ostaško situaciją Bachmuto srityje apibūdino kaip „aklavietę“ Rusijos Federacijos okupacinės armijos atžvilgiu. Jis teigė, kad pagrindinė nesėkmių šioje srityje priežastis – konfliktas tarp Rusijos kariuomenės generolų ir „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino. Tai, apie ką Ukrainos pusė kalba jau beveik metus, ėmė viešai pripažinti ir Kremliaus propaganda.

„Bachmuto kryptį karinės strategijos požiūriu galima vadinti aklaviete, nes reikėjo jos imtis greičiau... Būkime atviri: mūsų Gynybos ministerija turi tam tikrą ideologinį konfliktą su „Wagner“ ir negali kartu efektyviai atlikti užduočių. Dar pridėkime Rusijos gvardijos dalinius“, – sakė Ostaško.

Jis pridūrė, kad tarp „Wagner“, Rusijos generolų ir kitų suinteresuotų šalių vyksta „politiniai kivirčai“.

 

Situaciją „Telegram“ pakomentavo Ukrainos žurnalistas, tinklaraštininkas Denisas Kazanskis. Jis padarė išvadą, kad Putino režimas yra labai karštligiškas.

„Atrodo, kad jokios garsiosios „Putino vertikalės“ ir „tvirtos rankos“ nebėra, o kivirčai ir chaosas aukštame lygyje jau pasiekė tokį tašką, kad net propagandos žurnalistai negali apie juos tylėti“, – rašė Kazanskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(1)
(67)

Komentarai ()

Susijusios žymos: