Genialus Zalužno planas veikia! Rusijos generolai visiškai paralyžiuoti  ()

RF ginkluotųjų pajėgų vadovybė negali suprasti, kuriame sektoriuje Ukraina pradės savo didelį kontrpuolimą, mano Dmitrijus Černyševskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinia apie artėjančius NATO šarvuočių tiekimus Ukrainai paaiškino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado Valerijaus Zalužno planus. Kyjivas ruošia šoko kumštį, kad nugalėtų okupantą.

Tai savo vaizdo tinklaraštyje „YouTube“ pasakojo Rusijos istorikas, politikas, politinis emigrantas Dmitrijus Černyševskis.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Zalužnas laikosi atsargios ir apgalvotos linijos kare su Rusija. Jis neleidžia sėkmei apakinti, neskuba stačia galva.

Pavyzdžiui, po trijų didelių mūšių prie Iziumo, Limano ir Chersono jis visada duodavo įsakymą sustoti ir įtvirtinti sėkmę.

„Zalužnas pasirodė esąs atsargus ir apsukrus vadas, kuris žino, kaip primesti priešui savo valią, moka laimėti mūšius… Dar svarbiau, kad jis nepervertina savo jėgų, moka strategiškai apskaičiuoti pergalę“, – sakė Černyševskis.

Dabar, pastebėjo istorikas, fronte susidarė tam tikra veiklos pauzė. Nei ukrainiečiai, nei rusai nebando pulti dideliu mastu. Rusijos ginkluotosios pajėgos dabar užsiima gynybos linijų išdėstymu trijose srityse vienu metu: Melitopolio kryptimi, netoli Kreminos, taip pat aneksuotame Kryme.

„Ką tai reiškia? Laukiama, kur smogs Ukrainos kariuomenė. Jie žino, kad prie Chersono pasiruošė 8 ukrainiečių brigados ir laukia smūgio. Bet Ukraina šio smūgio neduoda… Rusijos vadovybė negali atspėti, kur smogs Ukrainos ginkluotosios pajėgos… Ji išsklaido dėmesį ir pajėgas… Dabar veiklos pauzė. Rusijos vadovybė bijo pulti, negali pulti, pirmenybę teikia ukrainiečių smūgiui, bet nesupranta, kur jis bus duotas“, – kalbėjo Rusijos politikas.

 

Jis mano, kad Rusijos Federacijos okupacinės kariuomenės vadas Sergejus Surovikinas didelio kontrpuolimo tikrai nerengia.

„Akivaizdu, kad jis ruošiasi gynybai… Kaip prie Kursko 1943 m., pasiruošti priverstinai gynybai, atremti smūgį ir pereiti į kontrpuolimą“, – sakė Černyševskis.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos, jo teigimu, laukia NATO šarvuočių pristatymo. Ir tai yra košmaras agresoriui.

„Ukraina, vilkindama puolimą, (…) laimi laiko Vakarų atsargoms atvykti: šarvuočiams, sviediniams. Ukraina kaupia išteklius. Ir šio kasdien vis stiprėjančio kumščio grėsmė pakimba virš rusų pozicijų. O kaip su Rusijos puse? Iš ten T-34 jau keliauja į frontą. Tai, kas prieš šešis mėnesius atrodė neįmanoma, iš ko buvo juokiamasi… Rusijos kariuomenė silpsta, o Ukrainos – stiprėja… Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas metodiškai ruošiasi, didindamas pranašumą duoti lemiamą smūgį. Kitas mūšis bus lemiamas, po kurio tikrai ateis karo baigtis… Fašistinės agresijos užnugaris bus sulaužytas, o Ukraina judės savo žemės išlaisvinimo link. Tai mes dabar matome“, – pabrėžė rusų istorikas.

 

Ukrainos pergalę šiame kare jis laiko neišvengiama.

„Iki vasaros pabaigos Ukrainos persvara bus tokia didelė, kad jie pateks į Krymą. Ir tada karas tikrai gali baigtis“, – pareiškė Černyševskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(217)
(4)
(212)

Komentarai ()

Susijusios žymos: