„Dabar pats laikas“: ekspertai skelbia, kaip NATO šarvuočiai „Bradley“ ir „Marder“ pakeis situaciją mūšio lauke  ()

Pasak ekspertų, „Bradley“ ir „Marder“ siūlo pažangesnes žvalgybos galimybes, palyginti su sovietiniais BMP-1 ir BMP-2.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovos mašinos „Bradley“ ir „Marder“ gali padėti Ukrainai išžvalgyti Rusijos pozicijas, transportuoti karius ir apšaudyti Rusijos šarvuočius. Apie tai rašo „The Washington Post“.

Kaip sakė žvalgybos įmonės „Janes“ analitikas Sonny Butterworthas, šios mašinos suteiks ukrainiečiams didelį taktinį pranašumą, ypač puolimo veiksmų metu. Tačiau ekspertas pabrėžė, kad šios mašinos negali nulemti karo eigos.

Leidinys taip pat rašo, kad „Bradley“ ir „Marder“ siūlo pažangesnes žvalgybos galimybes, palyginti su sovietiniais BMP-1 ir BMP-2. Pavyzdžiui, „Bradley“ optika gali rasti taikinius didesniu atstumu ir sunkesnėmis klimato sąlygomis. Jie taip pat gali padėti ginkluotosioms pajėgoms vykdyti snaiperių ugnį.

Be to, medžiagoje rašoma, kad Prancūzija ketina atsiųsti AMX-10RC, kuris dar vadinamas „ratiniu tanku“. Mašina buvo sukurta Šaltojo karo metu žvalgybai. Idėja buvo tokia, kad AMX-10RC šaudys iš savo ginklų, priversdamas priešo kariuomenę palikti pozicijas, neturint apsaugos nuo kovinių tankų.

Kodėl Vakarų sąjungininkai dabar siunčia kovines mašinas?

 

Pranešama, kad Vakarų sąjungininkai yra labiau susirūpinę dėl siaubingų Rusijos veiksmų ir yra ryžtingesni. Jie tikisi, kad naujausi ginklų kompleksai, įskaitant kovines mašinas, padės ukrainiečiams artimiausiais mėnesiais atmušti galimus Rusijos puolimus ir pralaužti priešo gynybą.

Leidinys rašo, kad praeis keli mėnesiai, kol „Bradley“ ir „Marder“ pasirodys mūšio lauke. Pasak JAV pareigūnų, Ukrainos pajėgos jau įrodė, kad sugeba valdyti kitą sudėtingą įrangą.

Gynybos sekretoriaus pavaduotoja Laura Cooper mano, kad dabar laikas Ukrainai pasinaudoti savo galimybėmis pakeisti mūšio lauko dinamiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()