[Žinios trumpai] Ukrainos kariuomenė skelbia, kas būtų, jei Rusija užpultų Kyjivą su oro desantu (Video)  ()

Pasak pulkininko leitenanto Jurijaus Ignato, šiandien toks scenarijus yra visiškai nerealus, nes priešas nebegalės pasinaudoti netikėtumo efektu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgos įvertino Rusijos desanto nusileidimo tikimybę Kyjivo srityje arba apskritai Ukrainos teritorijoje. Kaip sausio 16 d. nacionalinio telemaratono eteryje teigė karinių oro pajėgų pranešėjas pulkininkas leitenantas Jurijus Ignatas, šiandien tai yra visiškai nerealus scenarijus.

Anot pulkininko leitenanto, pirmosiomis Rusijos Federacijos plataus masto agresijos dienomis Rusijos kariuomenės išsilaipinimas Hostomelio srityje buvo labiau siejamas su netikėtumo efektu.

„Šiandien tai apskritai nerealus scenarijus. Tada priešui nepasisekė, nepavyks ir dabar. Nes nebus galima tiesiog taip nuskristi į sostinę ir išlaipinti kariuomenę iš Il-76. Nebus galima nuskristi iki sienos", – pabrėžė J. Ignatas.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pranešėjas pridūrė, kad Ukrainos dangaus apsauga yra prioritetas, todėl iš Vakarų sąjungininkų kariuomenė tikisi modernių oro gynybos ir priešraketinės gynybos sistemų tiekimo.

„Tikimės ir „Patriot", ir SAMP-T, viliuosi jų bus pakankamai, kad kuo daugiau svarbios infrastruktūros objektų didžiuosiuose miestuose būtų apsaugoti nuo teroro", – sakė Ignatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(3)
(109)

Komentarai ()

Susijusios žymos: