[Žinios trumpai] 10 balų! Lavrovas išprovokavo naują diplomatinį konfliktą su Izraeliu  ()

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas išprovokavo naują diplomatinį konfliktą su Izraeliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva ieško paaiškinimo dėl savo puolimo prieš Ukrainą. Šį kartą Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas palygino Kremliaus pradėtą ​​karą su Holokaustu Antrojo pasaulinio karo metais.

„Jungtinės Valstijos sudarė koaliciją beveik iš visų europiečių  ir per Ukrainą pagal įgaliojimą kariauja prieš mūsų šalį su ta pačia užduotimi – galutiniu Rusijos klausimo sprendimu“, – sakė jis.

Izraelio užsienio reikalų ministerijai pasirodė nepriimtini Lavrovo žodžiai, iškreipiantys istorinę tiesą ir išniekinantys žuvusiųjų bei išgyvenusiųjų atminimą, rašo „Haaretz“.

„Tokie palyginimai yra nepriimtini“, – sakė ministerijos sekretorius spaudai.

„Jad Vašem“ memorialinis kompleksas Jeruzalėje, kuris yra vienas iš pirmaujančių Holokausto istorijos tyrimų centrų, Rusijos ministro žodžiuose taip pat įžvelgė „tikrųjų nacizmo aukų įžeidimą“. Komplekso specialistai Lavrovo žodžius pavadino „klaidinga ir pavojinga“ istorijos interpretacija ir ragino juos pasmerkti.

 

Europos žydų kongresas (EJC) taip pat atsižvelgė į Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovo pareiškimus. EJC pirmininkas Arielis Muzykantas paragino Lavrovą „vienareikšmiškai atsiprašyti ir atsiimti savo žodžius“.

Rusijos užsienio reikalų ministerija Izraelio kolegų pareiškimų nekomentavo, tačiau rado drąsos atsakyti EJC. Departamentas teigė, kad „organizacijos, kuri ilgus metus ignoravo katastrofišką antisemitizmo lygį Ukrainoje, nuomonė nėra įdomi“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(4)
(81)

Komentarai ()

Susijusios žymos: