Kremlius rimtai bijo Maskvos puolimo - smogti gali ne tik Ukraina (Video)  (2)

Janas Matvejevas pripažįsta, kad Ukrainos ar Rusijos opozicionieriai gali Maskvoje paleisti dronus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius rimtai baiminasi bepiločio lėktuvo atakos prieš Maskvą ir imasi priemonių nuo jos apsisaugoti. Karo analitikas Janas Matvejevas situaciją pakomentavo interviu „Navalny Live" kanalui metu.

Jis įsitikinęs, jog Ukrainos kariai gali smogti Maskvai, atsižvelgiant į smūgius Rusijos aerodromams. „Asortimento pakanka", – pažymėjo analitikas. Nežinia, ar Ukrainos arsenale dar yra tokių tolimojo nuotolio dronų, tačiau ukrainiečiai paskelbė apie naujų orlaivių kūrimą. Pasak Jano Matvejevo, Ukrainos inžinieriai yra pakankamai pajėgūs sukurti tokius kovinius įrenginius.

„Tai visai nesunku, kažkoks „Bayraktar" analogas, bet didesnis ir su didele kuro atsarga, kuris ne itin dideliu greičiu įveiks ilgą atstumą ir nuskris, pavyzdžiui, į Maskvą", – sakė jis.

Janas Matvejevas užsiminė, kad oro gynybos sistemų dislokavimas Rusijos sostinėje yra skirtas apsaugoti ne tik nuo tolimojo nuotolio UAV, paleistų iš Ukrainos teritorijos, bet ir nuo trumpojo nuotolio bepiločių orlaivių. Anot jo, Ukrainos sabotažo grupuotės jau kelis kartus paleido bepiločius orlaivius iš Rusijos vidinės teritorijos, pavyzdžiui, atakuodamos Pskovo aerodromą.

 

„Lengva įsivaizduoti, kad ukrainiečiai su mažais trumpojo nuotolio bepiločiais orlaiviais artės prie Maskvos arba paleis juos iš pačios sostinės, taip vykdydami žvalgybą virš Kremliaus arba sabotažą", – sakė analitikas.

Janas Matvejevas neatmeta galimybės, kad išpuolius gali surengti ne tik ukrainiečiai, bet ir Rusijos piliečiai. Jis atkreipė dėmesį į tai, kad daugelis rusų nepalaiko karo ir priešinasi prezidentui Vladimirui Putinui, todėl gali paleisti bepiločius orlaivius. Kremliaus pareigūnai ir Rusijos kariuomenės vadovybė labai bijo tokio scenarijaus, suvokdami bepiločių orlaivių keliamą grėsmę.

 

„Taip, virš Kremliaus veikia trukdžių generatoriai, bet yra bepiločių orlaivių, galinčių juos įveikti. Žinoma, V. Putinui, Rusijos kariuomenei, Kremliui tai bus nelaimė, jei įvyks ataka prieš patį Kremlių. Jei atsiras filmuota medžiaga, kaip koks dronas, kad ir mažas, atsitrenkia į Spasskaya bokštą (Kremliuje), tai gali nepadaryti rimtos žalos, tai nieko nenužudytų, nes tikriausiai neįmanoma nužudyti V. Putino specialiai su dronu, bet  ukrainiečių ar Ukrainai simpatizuojančių žmonių paleidžiamo drono, krentančio ant Kremliaus, nuotraukos jie nori išvengti, todėl saugojasi", – aiškino Janas Matvejevas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(1)
(69)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: