[Žinios trumpai] Prasidėjo monstrinis puolimas, aukų beprotiškai daug - du Rusijos daliniai jau atsisako vykdyti įsakymus  ()

Vuhledaras puolamas iš kelių krypčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė tęsia Vuhledaro puolimą iš kelių krypčių, bandydama įsitvirtinti gyvenamajame rajone į šiaurę nuo Pavlivkos ir Mikilskio. Daugiau nei dvi dienas rusų puolimą lydi masinis miesto artilerija apšaudymas.

Apie tai savo socialinio tinklo „Twitter“ puslapyje praneša OSINT tyrėjas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas, internete rašantis slapyvardžiu Tatarigami_UA.

Remiantis gauta informacija, rusai patiria didelių nuostolių, priešas turi daug dezertyrų, tačiau jie ir toliau puola.

„Situacija išlieka sudėtinga, priešas turi tam tikrą sėkmę viename rajone ir bando ten įsitvirtinti, kad Vuhledaro pakraštyje plėtotų tolesnį puolimą. Nepaisant didelių nuostolių ir dezertyrų, priešas ir toliau meta į atkas puolimo grupes ir bei apšaudo miestą. Mažiausiai du priešo daliniai atsisakė pulti, matydami didelius nuostolius nuo pirmųjų bangų“, – pranešė Ukrainos kariškis.

 

Pareigūnas patikslino, kad rusai aktyviai naudoja „SU-25“ ir sraigtasparnius. Besiveržiančių pajėgų branduolį sudaro 155-oji ir 40-oji Rusijos karinio jūrų laivyno brigados, taip pat pagalbiniai batalionai iš okupuoto Donecko.

Informacija, kad RF ginkluotosios pajėgos užėmė dalį Vuhledaro yra jų psichologinės operacijos dalis. Mažiausiai du priešo daliniai atsisakė pulti, pamatę pirmųjų bangų didelį aukų skaičių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(163)
(9)
(154)

Komentarai ()

Susijusios žymos: