Vokietija turi slaptą pergalės viziją: sensacinga nuomonė, kodėl Scholzas kategoriškai prieš naikintuvų siuntimą į Ukrainą  (1)

Vokietija pareiškė, kad Ukraina nesulauks modernių naikintuvų. Pasak kanclerio Olafo Scholzo, orlaivių perdavimas Ukrainai būtų kupinas konflikto su Rusija eskalavimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Jurijus Fiodorovas yra įsitikinęs, kad motyvai visai kiti. Visų pirma, tai yra nenoras padėti Ukrainai visiškai nugalėti Rusijos kariuomenę.

Vokietija pasisako už tai, kad būtų užkirstas kelias Ukrainos pralaimėjimui. Šalis siekia, kad anksčiau ar vėliau su Vakarų parama Ukraina pasiektų pergalę. Vienintelis klausimas, pasak Fiodorovo, yra pergalės vizija. Vokietijai Ukrainos pergalė nereiškia visiško Rusijos kariuomenės pralaimėjimo. Anot jo, vokiečiai nori išlaikyti Rusiją svarbiu tarptautinių santykių subjektu Europoje, saugumo veiksniu, pigių energijos išteklių tiekėju.

„Greičiausiai esmė yra ne atgrasyti Rusiją nuo branduolinių ginklų naudojimo - tai daugiau JAV užduotis, o ją apskritai išsaugoti,“ – sakė karo ekspertas.

Tokia vizija susiduria su tam tikrų Vokietijos sluoksnių ir sąjungininkų – Lenkijos, Baltijos šalių ir kitų Europos šalių – pasipriešinimu. „Tai pastato dabartinę Vokietijos valdžią į gana sudėtingą padėtį“, – pažymi Fiodorovas.

 

Kalbant apie orlaivių tiekimą, karinis ekspertas pastebi, kad lemiamas žodis priklauso JAV. Kalbama apie F-15, F-16 ir kitų rūšių ginklus, kurių Vokietija tiesiog neturi. Vokietija turi kitokių naikintuvų. Pavyzdžiui, „Eurofighter Typhoon“. Ukraina prašo ir jų, bet F-16 būtų geresnis pasirinkimas, nes amerikietiški naikintuvai yra populiaresni, juos būtų lengviau išlaikyti, o ir pilotų mokymas būtų tikslingesnis.

(38)
(20)
(18)

Komentarai (1)