[Žinios trumpai] Šoko kumštis: skelbiama galinga žinia apie karo monstrus CAESAR  ()

Paryžius nusprendė tiekti Ukrainai 12 savaeigių haubicų CAESAR. Tai sausio 31 d. paskelbė Prancūzijos gynybos ministras Sebastianas Lecornu per bendrą spaudos konferenciją su Ukrainos kolega Oleksijumi Reznikovu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lecornu pareiškimas buvo transliuojamas jo „Twitter“ paskyroje.

Karinės pagalbos paketas, kurį Prancūzija parengė Ukrainai, sieks 200 mln. eurų.

Atkreipkite dėmesį, kad Ukrainos kariuomenė jau turi daugiau nei 20 savaeigių šio modelio ginklų. Prancūzija juos Ukrainai perdavė trimis partijomis. Haubicos pasitvirtino mūšio lauke.

Sausio 19 dieną Danijos gynybos ministerija pažadėjo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms 19 CAESAR vienetų. Į Ukrainą jos atvyks artimiausiu metu.

CAESAR – tai 17 tonų sverianti savaeigė haubica, pagaminta prancūzų kompanijos „Nexter“. Ji turi standartinį NATO kalibrą 155 mm. Savaeigės haubicos pataiko į taikinius iki 41 km atstumu. Kovos mašinos įgulą sudaro 4-5 žmonės.

 

CAESAR sustiprins šoko kumštį, kurį Ukrainos ginkluotosios pajėgos ruošia savo plataus masto pavasario kontrpuolimui. Jame bus Vakarų artilerija, tankai ir šarvuočiai, kurie pralauš Rusijos kariuomenės gynybą. Kuriame fronto sektoriuje tai įvyks, kol kas nežinoma. Ekspertai mano, kad labiausiai tikėtina kryptis yra pietūs su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržiu į Azovo jūrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(53)
(0)
(53)

Komentarai ()