Specialiosios Ukrainos pajėgos kirto Rusijos sieną: skelbiama apie sprogimus ir sabotažą giliame rusų užnugaryje  ()

Pranešama, kad keturi ar penki Ukrainos savanoriai lengvai kirto Rusijos sieną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-06 Specialiosios Ukrainos pajėgos kirto Rusijos sieną: skelbiama apie sprogimus ir sabotažą giliame rusų užnugaryje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos savanoriai papasakojo apie sėkmingą sabotažo misiją Rusijoje. Savanorių specialiųjų pajėgų batalionas „Bractva“ („Brolija“) vykdo sabotažo operacijas Rusijos teritorijoje, laikraščiui „The Guardian“ sakė trys organizacijos nariai.

Brolijos kovotojai pranešė, kad jie lengvai kerta Rusijos sieną 4-5 žmonių grupėmis. Operacijų prasmę jie aiškina tuo, kad Rusijos karinė vadovybė turi jausti, kad ir Rusijos teritorijoje vyksta karas. „Kai rusai sužino, kad jų teritorijoje dirba diversantai, jiems reikia perkelti daug kareivių, kad surastų diversantus. Tai labai demoralizuoja priešą", – sakė 23 metų Tarasas.

39 metų Aleksejus ir jo pavaldiniai Tarasas ir 21 metų Vladislavas teigia veikiantys nepriklausomai nuo oficialių pajėgų, tačiau su jomis palaiko glaudžius ryšius. Pasak laikraščio pašnekovų, maždaug prieš šešias savaites savanoriai įžengė į Rusiją, norėdami numušti sraigtasparnį, kuriuo skrido aukšti Rusijos vidaus reikalų ministerijos pareigūnai. Pirmasis bandymas buvo nesėkmingas, tačiau po savaitės 5 žmonių grupė vėl kirto sieną ir iš 4 kilometrų atstumo apšaudė sraigtasparnį su raketomis.

„Deja, smūgio nematėme, nes buvome labai toli, bet išgirdome sprogimą“, – sakė Tarasas. Jis pabrėžė, kad nepaisant to, ar sraigtasparnis buvo numuštas, operacija buvo sėkminga. „Sraigtasparnis buvo skirtas Rusijos vadovybei. O pats faktas, kad Ukrainos diversantai šaudo į rusų vadus, jau kelia įtampą tarp rusų. Tai nervina Rusijos vadovybę", – aiškino savanoris.

 

Naujausia „Brolijos“ operacija įvyko prieš mėnesį. Keturių žmonių grupė turėjo „pagauti arba nužudyti aukšto rango FSB pareigūną“ Belgorodo srities teritorijoje. Jiems nepavyko jo susekti ir teko prasiveržti pro Rusijos pasienio postą.

Pasak Vladislavo, diversantai nužudė tris pasieniečius, o ketvirtąjį sučiupo. Jis buvo išvežtas į Ukrainą ir perduotas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Iš ukrainiečių tik vienas žmogus buvo sužeistas į ranką, teigia „The Guardian“ šaltinis. Rusijos žiniasklaida nepranešė apie sraigtasparnio katastrofą pasienio regionuose gruodį ar susišaudymą prie Belgorodo prieš mėnesį.

 

Praėjusių metų pabaigoje V. Putinas kontržvalgybą pavadino viena iš prioritetinių specialiųjų tarnybų darbo sričių ir paragino „griežtai slopinti užsienio specialiųjų tarnybų veiksmus, operatyviai identifikuojant išdavikus, šnipus ir diversantus“.

(71)
(1)
(70)

Komentarai ()

Susijusios žymos: