JAV mokslininkas siūlo pigų būdą energijai iš vandens išgauti (Video)  (24)

JAV Masačūsetso technologijų institute (MIT) jau kuris laikas vystoma technologija, kurią pritaikius iš butelio vandens bus galima išgauti tiek energijos, jog jos užtektų vienam vidutiniam Amerikos namui. Sumanymui jau skirta finansinė JAV Energetikos departamento parama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak idėjos sumanytojo  Masačusetso technologijos instituto chemiko Dano Noceros, energiją galima gaminti dirbtinės fotosintezės būdu: naudojant specialų katalizatorių vandenį reikia skelti į deguonį ir vandenilį. Šio proceso metu iš vieno butelio vandens galima išgauti vienam vidutiniam Amerikos namui reikalingą energijos kiekį. Kaip rašo portalas „Popular Science“, Jungtinių Valstijų vyriausybės vykdoma programa „Advanced Research Projects Agency-Energy“ (ARPA-E) šiam projektui vystyti ir įgyvendinti skyrė 4 mln. dolerių.

D. Noceros vadovaujama kompanija ""Sun Catalytix" siekia komercializuoti jų sukurtą katalizatorių, kuris su itin mažomis energijos sąnaudomis gali skaidyti vandenį į deguonį ir vandenilį. Vandenilis kaupiamas specialiame rezervuare - kuro elemente- ir vėliau gali būti naudojamas elektrai generuoti netgi tada, kai nėra tiesioginių Saulės spindulių. Sistema taip pat gali iš minėtų dujų sintezuoti švarų vandenį.  Dujas taip pat galima transformuoti į kitas kuro rūšis, tokias kaip amoniakas. 

Tolesniame video  galite išvysti, ką apie šį pigios energijos gaminimo būdą mano pats išradimo autorius.


 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (24)