„Sargyboje buvusius dalinius tiesiog nunešė ugnies lavina iš HIMARS ir M777, o tada smogė desantas“: išslaptinta informacija, kaip Ukraina prasiveržė per Rusijos frontą  ()

„Tai buvo ugnies banga“, – pasakojo Latynina, kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos prasiveržė per Rusijos frontą Charkivo srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos, veikdamos pagal naujausią taktiką, sugebėjo nugalėti priešą, neturėdamos daug šarvuočių ir artilerijos.

Apie tai savo „YouTube“ kanalo eteryje kalbėjo žinoma Rusijos žurnalistė, karo ir politikos apžvalgininkė Julija Latynina.

Pasak jos, sėkmę Charkive lėmė aukščiausio lygio pėstininkų ir artilerijos sąveika.

„Ten Ukrainos ginkluotosios pajėgos turėjo nedaug šarvuotų mašinų. Bet tai vyko staiga... Tuo metu Rusija laukė puolimo prie Chersono. Ir kai visa tai perėjo į puolimą, tai buvo ugnies banga. Kiekvienas į puolimą išvykęs dalinys turėjo sąveiką su M777 arba su HIMARS“, – sakė žurnalistė.

 

Ji patikino, kad Kremliaus propagandos pasiteisinimai, kad ši fronto atkarpa pralaimėjo, nes buvo neva menkai saugoma, neatitinka tikrovės.

„Tai netiesa. Ten buvo sargybos daliniai, juos nunešė ši ugnies lavina: taikli, labai tiksli. Jie pabėgo, palikę techniką“, – pasakojo Latynina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(153)
(2)
(151)

Komentarai ()

Susijusios žymos: