[Žinios trumpai] Danilovas skelbia, kad Rusija rimtai maldauja derybų: „pasamdė krūvą derybininkų, į pagalbą pakviesta didelė šalis“  (1)

Rusijos vadovybė pradeda suprasti, kad jai nepavyks pasiekti savo tikslų Ukrainoje, ir ieško būdų pradėti derybas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarnybos sekretorius Oleksijus Danilovas.

„Šiandien Putinas kelia užduotį visiškai užimti Luhansko ir Donecko regionus, tai nėra jokia paslaptis. Be to, dabar jie bando suprasti, kad nėra pajėgūs pasiekti savo užsibrėžtų tikslų užgrobti mūsų šalį. Štai kodėl jie šiandien prašo išmaldos. Jie samdo visą būrį derybininkų. Dabar jie daug dirba su tam tikromis grupėmis, kad paskatintų jas pradėti derybas. Brazilija ir daugelis kitų šalių jau dalyvauja tarpininkavimo veikloje – „derėkimės, kad kaip nors išspręstume šį klausimą“, – aiškino Danilovas.

Sekretorius priminė, kad Ukrainos derybų sąlygas jau išdėstė prezidentas V. Zelenskis:

 

 

„Šiuo metu Rusijos Federacijai pateikiame keturis reikalavimus. Išlaisvinti visas mūsų teritorijas, kurios šiuo metu yra laikinai okupuotos. Tribunolas tiems žmonėms, kurie visa tai pradėjo, kurie žudo vaikus, pagyvenusius žmones, moteris, neturinčias nieko bendra su kariniais reikalais. Mūsų šalies saugumo užtikrinimas. Ketvirtasis veiksnys – atsakomybė.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(207)
(4)
(203)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: