„Po šito viskas subyrės“: JAV generolas paskelbė svarbiausią Ukrainos mūšį ir pačią silpniausią Rusijos vietą  ()

Buvęs JAV pajėgų Europoje vadas Benas Hodgesas yra įsitikinęs, kad Ukrainos pajėgos 2023 metų vasarą gali išvaduoti Krymą iš Rusijos okupacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Matyt, sparčiai artėja Ukrainos Krymo deokupacija. Ukrainos ginkluotosios pajėgos į pusiasalį gali patekti dar 2023 metų vasarą, mano Benas Hodgesas.

Kad išvaduotų Krymą, anot generolo, Ukrainai reikia tik vieno dalyko – tolimojo ginklo. Jei Vakarai aktyviai padės Ukrainai, pusiasalis neišsilaikys, o tiksliau – neatlaikys jo okupantai. „Esu įsitikinęs, kad šią vasarą galima išlaisvinti Krymą, jei bus priemonių, kuriomis galima suduoti tolimus smūgius. Po to viskas sugrius. Krymas yra raktas“, - sakė Hodgesas.

Jis pažymėjo, kad silpnoji rusų vieta Kryme yra logistika. Turėdamos tolimojo nuotolio ginklus, Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės sėkmingai nutraukti okupacinio kontingento tiekimo linijas ir naikinti Rusijos karinius objektus. Krymo tilto sunaikinimas turėtų būti vienas iš pirmųjų žingsnių deokupacinėje operacijoje. Be jo rusai atsidurs „katile“, iš kurio bus tik dvi išeitys: bėgimas arba mirtis.

 

Hodgesas taip pat įsitikinęs, kad Donbasas bus išlaisvintas iš Rusijos okupacijos.

(104)
(0)
(104)

Komentarai ()

Susijusios žymos: