Mažai kam žinoma informacija: kaip dažnai reikia perkrauti išmanųjį telefoną, kad jis tinkamai veiktų  (1)

Daugeliu atvejų perkrauti išmanųjį telefoną yra pirmas dalykas, kurį turėtumėte padaryti, jei susiduriate su kokiomis nors įrenginio problemomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikrai visi išmaniųjų telefonų naudotojai kada nors susidūrė su situacija, kai jų prietaisas pradėjo strigti arba veikti lėčiau nei įprastai. Tai pasakytina ne tik apie senesnius išmaniuosius telefonus, kurie jau atitarnavo savo laiką, bet ir apie visiškai naujus.

Daugeliu atvejų, jei kyla problemų su įrenginiu, pirmiausia reikia perkrauti išmanųjį telefoną. Tačiau kartais šia funkcija naudojamės netinkamai ir dėl to kyla dar rimtesnių problemų. Kyla pagrįstas klausimas, kaip dažnai turėtumėte perkrauti telefoną?

Kada reikia perkrauti išmanųjį telefoną

Išmanusis telefonas pradėjo veikti lėtai, nesate patenkinti jo veikimu, reikia ištaisyti klaidas arba atnaujinti sistemą? Visais šiais atvejais telefonas persikrauna automatiškai arba naudotojai paspaudžia išmaniojo telefono šone esantį mygtuką ir naudoja funkciją „Perkrauti“. Jiems puikiai sekasi, jei jie laikosi kelių paprastų taisyklių.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5934 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Kaip dažnai turėtumėte perkrauti išmanųjį telefoną?

Specialistai rekomenduoja tai daryti bent kartą per savaitę. Dar geriau – kartą per kelias savaites. Tai padės išvengti perkaitimo, sistemos sulėtėjimo, atlaisvins operatyviąją atmintį ir neleis fone veikti daug energijos naudojančioms programoms.

 

Paprastai telefonas visada naudojamas arba veikia budėjimo režimu. Dėl to kai kurie naudotojai klausia, ar geriau perkrauti išmanųjį telefoną, ar jį išjungti. Iš tikrųjų nėra didelio skirtumo, nes funkcijų algoritmas yra gana panašus.

Daugeliui taip pat svarbi informacija apie tai, kaip dažnai galima perkrauti planšetinį kompiuterį. Atsakymas į šį klausimą yra tas pats – rekomenduojama tai daryti kartą per savaitę arba kas kelias savaites.

Kas atsitinka, jei neperkraunate telefono?

Yra žmonių, kurie savo išmaniojo telefono neperkrauna arba tai daro labai retai. Tai nėra gera taktika, jei norite išlaikyti aukštą įrenginio produktyvumą. Jei procedūrų neatliksite:

  • rizikuojama, kad gali kilti problemų su akumuliatoriumi, nes kai kurios programos ir toliau veiks fone;
  • telefonas strigs, nes kai kurios programos prieštaraus viena kitai;
  • atmintis bus užkimšta nereikalingais duomenimis.

 

Perkrovimas taip pat yra puikus būdas atsikratyti trumpalaikių problemų prieš perduodant prietaisą meistrui arba perkant naują. Perkraudami telefoną, nors ir trumpam laikui, galite greitai atsikratyti jo strigimo ar klaidų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(13)
(26)

Komentarai (1)