„Aš esu savininkas, galiu ir neaptarnauti“. Skandalas Ukrainoje: Odesoje lankytoja išmesta iš kavinės dėl ukrainiečių kalbos (Video)  (1)

Vienoje Odesos kavinėje kilo skandalas dėl kalbos – lankytojai buvo atsisakyta teikti paslaugas ukrainiečių kalba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienoje Odesos kavinėje kilo skandalas dėl kalbos – lankytojai buvo atsisakyta teikti paslaugas ukrainiečių kalba.

Įstaigos savininkas pareiškė, kad išvarys lankytoją iš savo kavinės, o atsisakymą aptarnauti klientę paaiškino tuo, kad prastai kalba ukrainiečių kalba.

Moteris įvykį nufilmavo ir papasakojo šios istorijos detales.

@rvn.ua На жаль, випадки відмови в обслуговуванні українською мовою в Одесі ще існують. Але рідко, фіксуймо їх разом за хештегом #рвнсрач #одеса #одесити #українськамоваводесі #рвн #робимовамнерви #мовнийзакон ♬ оригінальний звук - ГО «РОБИМО ВАМ НЕРВИ»

 

Iš nufilmuotų kavinėje „Cafe de Fleur“ kadrų matyti, kad kavinės savininkas asmeniškai išėjo į salę pas lankytoją, tarp jų kilo konfliktas dėl aptarnavimo kalbos, o paskui jis apskritai pareiškė, kad tai jo privati ​​nuosavybė, todėl ukrainietiškai kalbančių jis čia neaptarnaus.

 

„Aš esu savininkas, galiu ir neaptarnauti“. Vyras teigė, kad mokykloje jis buvo mokomas rusų kalba, o ukrainietiškai jis „prastai moka“.

Vaizdo įraše taip pat matyti, kad restorano meniu yra pateiktas rusų kalba. Po incidento lankytoja buvo paprašyta išeiti iš įstaigos, nes esą ji uždaroma. Pasipiktinusi moteris išėjo iš kavinės, tačiau su tokia situacija nesusitaikė. Ji iškvietė policiją ir parašė pareiškimą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(18)
(58)

Komentarai (1)