Galingas smūgis Kremliui, ant ausų pastatytas Peskovas – su trenksmu sugrįžęs V. Surkovas sukėlė tikrą uraganą  ()

Garsus hibridinio karo prieš Ukrainą režisieriaus Vladislavo Surkovo „sugrįžimas“ rodo Rusijos Federacijos jėgos struktūrų susiskaldymą, mano Aleksandras Kovalenko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Rusijos Federacijos diktatoriaus padėjėjas, hibridinio karo prieš Ukrainą režisierius ir atlikėjas Vladislavas Surkovas, praėjus 3 metams po atleidimo, grįžo į viešąją erdvę.

Jis tai padarė labai garsiai, suduodamas stiprų smūgį Kremliui.

Ką tai reiškia, „Telegram“ paaiškino Ukrainos tinklaraštininkas, karo stebėtojas Aleksandras Kovalenko.

Jis priminė, kad Surkovas nuo „L/DLR“ priežiūros buvo pašalintas 2020 metais, kai Kremlius priėmė esminį sprendimą pereiti nuo hibridinio prie karinio scenarijaus „Ukrainos klausimo“ sprendimui.

Šis veikėjas plataus masto karo metinių išvakarėse netikėtai grįžo iš užmaršties ir davė interviu. Jame jis atvirai prisipažino, kad Minsko susitarimus sukūrė taip, kad jų nebuvo galima įgyvendinti, tai yra išmušė iš Kremliaus rankų vieną pagrindinių agresijos pateisinimų.

Smūgis buvo toks rimtas, kad Rusijos diktatoriaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas iš karto paskelbė pareiškimą. Jis ėmė tikinti, kad Maskva esą dėjo visas pastangas, kad įgyvendintų Minsko susitarimą.

Kovalenko pažymėjo, kad Surkovas yra Rusijos Federacijos Generalinio štabo Vyriausiojo žvalgybos direktorato (GRU RF) žmogus. Jo interviu rodo, kad Rusijos jėgos struktūrose nėra vienybės dėl karo su Ukraina.

 

„Surkovas savo pareiškimu stoja ne tik prieš Putiną, iš kurio lūpų pasigirdo argumentai dėl Minsko pažeidimo, bet ir prieš pačią RF gynybos ministeriją... Surkovas taip pat demonstruoja sisteminį Rusijos jėgos struktūrų susiskaldymą dėl invazijos į Ukrainą nesėkmės“, – rašė Kovalenko.

Apskritai, pažymėjo ekspertas, Rusijos Federacijos jėgos struktūrų susiskaldymas ir „buldogų kova po kilimėliu“ vis aštrėja. Sistema, kuri pralaimi karą, darosi vis labiau karštligiška.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(152)
(3)
(149)

Komentarai ()